reklama 11A

Pařížská Grand Prix pro Daniela Deussera

ikonka

Sobotní podvečer 14. dubna přinesl v Paříži také skokovou Grand Prix, tedy zkoušku, která se nepočítala do bodování finále Světového poháru. Z první příčky se nakonec radoval Daniel Deusser, který ve dvoukolové soutěži sedlal Corneta…
15.04.2018 08:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Závěrečná sobotní soutěž, Grand Prix, se jela na parkuru 155 centimetrů vysokém. Ve dvoukolové soutěži se celkem šesti jezdcům podařilo udržet bezchybné konto, a tak mezi nimi rozhodoval dosažený čas druhého kola. V této nejlepší šestici figurovali hned čtyři domácí jezdci.

Francouzi se však z vítězství nakonec neradovali. Nejlepší výkon totiž podal německý zástupce Daniel Deusser s koněm Cornet. Tato dvojice se dostala do cíle druhého kola v čase 45,33 vteřin a na druhého umístěného Patrice Delaveau měla náskok více jak vteřinu.

Za druhým Patrice Delavue s koněm Aquila HDC skončila na třetí pozici další francouzská dvojice, a to Cédric Angot a Saxo de la Cour.

V této soutěži se představilo necelých padesát účastníků, přičemž do druhého kola se dostala nejlepší dvanáctka. Vedle bezchybných se to týkalo ještě dvou jezdců s jedním trestným bodem.

Nedělní den přinese finálové kolo Světového poháru ve skocích. Jezdcům se zisky bodů, respektive ztráty na vedoucí jezdkyni, přepočetly dle poměrně složitého vzorce na trestné body, které si nesou do tohoto závěrečného kola. S nulou na kontě nastoupí jako poslední na start Elizabeth Madden s koněm Breitling LS. Čtyři trestné body na kontě má Henrik von Eckermann s Toveks Mary Lou. Se zatížením šesti trestných bodů nastoupí na start Devin Ryan a Eddie Blue.

Další tři jezdci mají následně osm bodů na kontě. Jedná se o Douglase Lindelöwa, McLain Warda a Oliviera Philippaertse. V tomto vrcholu letošního Světového poháru se ukáže 29 účastníků.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Foto: Kateřina Návojová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE