reklama 11B

Paradrezuře kraluje po ME Herning Velká Británie

I během závěrečného dne 24. srpna mistrovství Evropy v paradrezuře v dánském Herningu se nejlépe vedlo reprezentantům Velké Británie. Britští jezdci získali tři zlaté a dvě stříbrné medaile v pěti klasifikačních skupinách ve volných sestavách...
25.08.2013 22:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jízdou přes 80 % si dojela Sophie Wells pro zlato. Foto Kate Houghton/FEI

Natasha Baker, dvojnásobná držitelka zlaté olympijské medaile z Londýna a vítězka sobotní soutěže jednotlivců, započala zlaté tažení Británie se skvělým hodnocením 77,650 % ve skupině II, v sedle Cabrala. Německo vybojovalo stříbro a bronz, kdy stříbro patří Angelice Trabert s Ariva Avanti (74,200 %) a bronz Brittě Näpel s Aquilina 3 (73,250 %). 
 
Další soutěž patřila skupině Ib, které dominoval již v sobotu zlatý Pepo Puch. S Fine Feeling S získali hodnocení 79,200 % a zajistili si svůj první evropský titul ve volné jízdě. Ricky Balshaw z Británie si dojel pro další stříbro s LJT Enggaards Solitaire. Zároveň předvedli svůj zatím nejlepší společný výsledek (76,800 %). Třetí místo obsadila  Stinna Tange Kaastrup z Dánska se Steffi Graf (71,250%). 
 
Britská forma se ukázala i v další soutěži, ve skupině Ia, kde Sophie Christiansen vybojovala své již třetí zlato tento týden s Janeiro 6 s celkovým hodnocením 78,100 %. Stříbro obsadila její krajanka Anne Dunham s  LJT Lucas Normark s hodnocením 77,350 % a Sara Morganti s Royal Delight z Itálie obdržela bronz (76,100 %).
 
Výsledky prvních tří skupin reflektovaly výsledky soutěží jednotlivců. Ale u skupiny III se trend změnil. První místo vybojovala v sobotu  stříbrná Sanne Voets s Vedet PB s celkovou známkou 76,5 %. Stříbro putuje do Německa za Hannelore Breener s Women of the World (75,7 %). Bronz patří Francii, Jose Letartre si s Warinou vysloužili známku 72,850 %.   
 
Poslední soutěž, skupina IV, patřila opět Sophie Wells, která byla ve výborné formě. Získala hodnocení 80,250% a s ním i zlatou medaili. Byla také prvním jezdcem, kterému se známku 80 % podařilo překročit. Frank Hosmar s Alphaville z Holandska obdrželi stříbro za 76,9 % a bronz patří Line Thorning  Jørgensen z Dánska s Di Caprio (72,950 %). 
 
Mistrovství Evropy skončilo a Velká Británie získala 7 z 11 zlatých medailí a k tomu navíc čtyři stříbrné. Velice dobře si vedli i jezdci Německa, spokojené mohlo být určitě i Dánsko. Kompletní výsledky naleznete ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE