reklama 11A

Nejtěžší drezuru ve Staré Roli ovládli Němci

Ve dnech 16. – 17. května proběhly v jezdeckém areálu v Karlových Varech - Staré Roli drezurní závody se soutěžemi až do úrovně Grand Prix. Mimo jiné se tam také uskutečnil už 14. ročník Memoriálu Dr. Mileny Válové.
19.05.2015 16:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: Kateřina Návojová

 

Do Staré Role zavítala početná skupina německých jezdců, kteří jsoutradičními účastníky na závodech konaných v západním cípu České republiky. Rozpis stanovil širokou škálu soutěží, ale v těch nejtěžších vždy vítězili němečtí sousedé. V sobotní IM-1 to byla Jaquelin Strümpfel s Ramazzotti de Grande, i druhé a třetí místo obsadili německé dvojice, nejlepší z Čechů byla čtvrtá Alena Ticová na Counter-Star. Nedělní IM-1 se jela jako volná úloha. Tu vyhrál Michael Börner s West-Hit (GER), jehož známka se vyšplhala na 71,583%. Přes 70% dostala také Katrin Härlein s Don Vito. Třetí místo vybojovala Radana Marešová na Duke of Rubinstein s velmi pěkným hodnocením 69,208%. 
 
V neděli se uskutečnil také 14. ročník Memoriálu MUDr. Mileny Válové – vypsaný jako úloha Prix St.George. I v ní zvítězili Katrin Härlein a hřebec Don Vito před Karolínou Šimáčkovou na Coconut 13. 
 
Nejtěžší úlohou sobotního dne byla Grand Prix, s velmi slušnou účastí šesti dvojic. Nejlepší z nich byla Simone Reissenweber s valachem Akelou, která o něco málo přes dvě procenta předjela Vandu Bělinovou na Ampere. Nedělní volná Grand Prix měla stejnou vítěznou dvojici, na druhé příčce se usadila Alena Zeusová s Corradem AZ.
 
Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů níže



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE