reklama 11B

Ministryně Šlechtová ocenila proměnu NH Kladruby

Ministryně Karla Šlechtová tento týden navštívila Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Prohlédla si areál, jenž byl podpořen dotací z Integrovaného operačního programu, který má v gesci Ministerstvo pro místní rozvoj, ve výši přes 250 milionů korun…
06.10.2017 22:18  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Cílem projektu bylo obnovení 17 objektů a tří menších celků venkovních ploch v samotném jádru areálu. 
 
„Byla jsem velice překvapena, kolik se toho tady díky evropským dotacím podařilo zrealizovat. Nejen části zámku, ale i stáje a expozice pro návštěvníky. Obnovený areál hřebčína v Kladrubech nad Labem láká malé i velké návštěvníky a je stále oblíbenějším cílem výletníků, turistických zájezdů a odborníků nejen z ČR, ale z celého světa,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Ministryně Šlechtová se nejprve sešla s vedením Národního hřebčína a poté si v doprovodu ředitele Jiřího Machka prohlédla stáje a expozice v kočárovně a postrojovně po rekonstrukci. Obnovený areál, na který získal Národní hřebčín dotaci z Integrovaného operačního programu ve výši více než 250 milionů korun, jen loni přivítal desítky tisíc návštěvníků. Cílem projektu byla obnova 17 objektů (zámek, kostel, kaple, porodna s ošetřovnou, stáj plemenných hřebců, krytá jízdárna, kočárovna, hlavní stáj, nízké stáje, hájovna, stáje hřebečků a klisniček, stáje Josefov, chlapecká ubytovna, historická vodárna) a tří menších celků venkovních.
 
„Projekt byl podpořen dotací Integrovaného operačního programu a dá se říci, že šlo o jakýsi restart pro Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem, protože po otevření nových expozic se ztrojnásobil počet jeho návštěvníků, a to jak v roce 2016, tak letos. Stoupající zájem o tuto národní kulturní památku, která je od roku 2007 na indikativním seznamu světového dědictví UNESCO, nás těší,“ řekl při té příležitosti ředitel Národního hřebčína Jiří Machek.
 
Zdroj: tisková zpráva



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE