reklama 11C

Madden v pátečním finále SP opět neporažena

ikonka

Páteční podvečer 13. dubna přinesl v Paříži 2. kolo finále letošního ročníku Světového poháru ve skocích. Stejně jako předešlý den, i tentokrát nenašla přemožitele americká jezdkyně Elizabeth Madden. S náskokem tak vede Světový pohár po dvou kolech…
14.04.2018 08:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Na účastníky druhého finálového kola při Světovém poháru čekal parkur 160 centimetrů vysoký. Tentokrát bezchybní postoupili do rozeskakování, což se týkalo celkem devíti dvojic. Dalších šest účastníků se pak připravilo o účast v rozeskakování jedním trestným bodem za čas.

V rozeskakování opět nikdo nestačil na výkon Elizabeth Madden. Tato reprezentantka Spojených států amerických předvedla v sedle koně Breitling LS bezchybnou jízdu v rozeskakování v čase 33,22 vteřiny. Podobně jako ve čtvrtek, i tentokrát se našel někdo, kdo pokořil její čas. McLain Ward z USA se však stejně jako Douglas Lindelöw ze Švédska nevyhnul v rozeskakování jedné chybě, což oba zmíněné jezdce stálo prvenství. Jejich čas byl totiž rychlejší, než je 33 vteřin.

Vítězná Elizabeth Madden o 0,22 vteřiny porazila nakonec druhého Harrieho Smolderse z Nizozemí. Ten se představil na parkuru v sedle koně Emerald. Elitní trio tentokrát uzavřel Henrik von Eckermann a Toveks Mary Lou. I tento švédský zástupce se vešel do 34 vteřin.

Bezchybně si s pátečním základním kolem i rozeskakováním poradilo celkem šest účastníků.

V rámci žebříčku po dvou kolech je na prvním místě poměrně suverénně Elizabeth Madden, tedy vítězka čtvrtečního i pátečního kola. Na konto si připsala nejvyšší možný bodový zisk, a to 76 bodů. Drží si tak aktuálně osmibodový náskok na druhého Henrika von Eckermanna. Ten má nyní 68 bodů.

Více jak desetibodovou ztrátu pak mají na první místo další soupeři. Třetí je po dvou kolech Devin Ryan s 63 body, dále pak Olivier Philippaerts, McLain Ward a Douglas Lindelöw. Tito tři jezdci se dělí o čtvrtou pozici, když mají shodně na svém kontě 59 bodů.

 

Výsledkové listiny stejně tak jako žebříček po dvou kolech můžete nalézt ZDE.

Foto: Liz Gregg/FEI




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE