reklama 11A

Juniorský tým skončil v Lamprechtshausenu čtvrtý

ikonka

Výborný výkon mají za sebou české juniorské jezdkyně. V sobotu 19. května na čtveřici českých juniorek čekal Pohár národů, který se jel při CSIO v rakouském Lamprechtshausenu. S minimálním rozdílem nakonec skončily na čtvrté pozici…
19.05.2018 21:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

České jezdkyně nastoupily do dvoukolové soutěže Poháru národů ve složení Sára Vingrálková (Oscar des Fontaines), Tereza Svobodová (Britania), Sofie Najmanová (Billy Baron Z) a Anna Heldová (Cara Mia III).  Na jezdce čekala dvě náročná kola s výškou překážek 140 centimetrů.

Po prvním kole se dostal český tým dokonce do vedení. Nakonec i přes dobře zajeté druhé kolo se český celkem umístil těsně na čtvrté pozici, když rozhodovala jediná chyba. Vítězem se stalo družstvo z Velké Británie před Itálií a Polskem. Až za námi skončili členi německého, holandského či belgického týmu, které bylo možné považovat za favority.

Z českého týmu si nejlepší výsledek připsala Sára Vingrálková, která s koněm Oscar des Fontaines v prvním kole jednou chybovala, to druhé pak dokončila nejen bezchybně, ale také v nejlepším čase. Dobré výkony však podaly i další členky týmu. Tereza Svobodová absolvovala parkur s jednou a poté dvěma chybami, stejně tak i Sofie Najmanová. V každém kole si pak po 8 trestných bodech připsala Anna Heldová.

Junioři mohli startovat v prvním kole Poháru národů také mezi jednotlivci. Z těchto jezdců se nikomu nepodařilo dokončit bezchybně, s jedním shozením a dobrým časem si pro šesté místo dojela česká jezdkyně Kateřina Tomanová a Chacco Gold.

V Poháru národů pro mladé jezdce se český tým nepředstavil. Mezi jednotlivci si v prvním kole na parkuru 145 centimetrů vysokém vedl nejlépe František Stružinský a Bob Saint Clar. S osmi trestnými body si jezdec dojel ještě pro třetí příčku ve výsledkové listině.

V soutěži EY-Cup se představila dobře také Alžběta Vojtková. Připravenou trasu parkuru s výškou překážek 140 centimetrů překonala s koněm Catero Invest bezchybně, pomalejší čas je však zařadil na 13. pozici konečného pořadí.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Lukáš Najman




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE