reklama 11B

Felix Sulzer s přehledem vyhrál CCI v Brně 2014

Ve dnech 6. až 8. června 2014 se v Brně na Panské líše uskutečnily mezinárodní závody ve všestrannosti kategorie CCI1*, jejichž součástí byly také soutěže Zlaté podkovy a Kritéria mladých koní. Přinášíme vám shrnutí toho nejpodstatnějšího...
10.06.2014 14:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Nejvyšší dvě příčky s obrovským náskokem ukořistil Felix Sulzer ze Švýcarska. S koněm Cheers II byl druhý, s nímž měl o malinko horší drezuru a o pár vteřin překročil čas v krosu. Lord Hayagriva se předvedl v ideálním světle od začátku do konce a po 44,6 bodech v drezuře již své konto nijak nezatížil a zcela zaslouženě tak zvítězil. Foto Josef Malinovský
 
 
Mezi 20 dvojicemi startujícími v mezinárodní soutěži byla přesně polovina domácích. Nejlepší drezurní zkoušku z nich měl Pavel Březina s Tomonem. Kros absolvoval za 5,2 bodu za čas, a tak měl nakročeno na velmi slušný výsledek. Bohužel však Tomon neprošel přes nedělní kondiční prohlídku a byl ze soutěže eliminován.
 
Do nejlepší desítky se velmi těsně vešla Miriam Záveská s Killossery Harvey, která za sebou nechala s rozdílem 1 desetiny bodu Anežku Lexovou s Berenisem 1 a Ivu Baďurovou s Nerem 18. Po krosu přitom měla na zmíněné dvě naše jezdkyně náskok větší o 4 trestné body, které ztratila v závěrečném parkuru. Velmi exotickým účastníkem byl Korejec Kim Hun Houng s koněm Lord Lauries. Výsledek 76,30 mu stačil na 9. pozic, před Dominikou Paliwodou s Lagunou reprezentující Polsko.
 
Vůbec nejlepší kros z našich předvedl Lubomír Vrtek s Diránem 1. Na rozdíl od ostatních domácích účastníků ho zajel naprosto čistě a navíc v čase. Nejúspěšnějším Čechem ale nakonec nebyl, jelikož v nedělním parkuru třikrát chyboval a 12 trestných bodů ho sesunulo na konečnou 6. pozici. O dva body za ním s celkovými 68,20 body dokončil jako 7. v pořadí Petr Myška s Roxanou 10. Ten nejvíce ztratil v sobotní terénní zkoušce, v níž si připsal 9,6 bodu za čas. Lehkou penalizaci za překročení časového limitu měla i Barbora Kamírová s Christem 1. Připsala si 6,4 bodu, ale to byla poslední ztráta, kterou zaznamenala. Parkur zvládla dokončit bez jediné chybičky a s 63,70 body se mohla radovat z 5. místa, což nikdo další z Čechů nedokázal překonat. Barbora Kamírová je přitom věkem ještě juniorka a do loňska startovala i na ponících.
 
Skvělou jízdu v terénu předvedl Rakušan Vincenz Dobretsberger s Giovannou. Medailové umístění mu uteklo o 2 desetiny bodu kvůli dvěma shozením na parkuru. O jednu chybu méně měla polská jezdkyně Katarzyna Mietus s Emigrantem M, a tak skončila třetí. Nejvyšší dvě příčky ovšem s obrovským náskokem ukořistil Felix Sulzer ze Švýcarska. S koněm Cheers II byl druhý, s nímž měl o malinko horší drezuru a o pár vteřin překročil čas v krosu. Lord Hayagriva se předvedl v ideálním světle od začátku do konce a po 44,6 bodech v drezuře již své konto nijak nezatížil a zcela zaslouženě tak zvítězil.
 
Na závěr ještě v krátkosti zmiňme výsledky národní Zlaté podkovy, kde se nejvíce dařilo Stanislavu Vrtkovi s Action Boyem. Druhé místo vybojoval Antonín Vrtek s Dallasem 1, který za svým strýcem zaostával zhruba o jeden a čtvrt bodu. Trojici nejlepších uzavřela Radka Dvořáková s Damilou. Ta stejně jako její dva lepší soupeři inkasovala po drezuře jen za čas v krosu a pakrur překonala bez chyby.
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu  - viz odkaz níže...



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE