reklama 11B

FEI prodlouží projekt GEIS o úrazovosti koní

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI uzavřela v roce 2015 smlouvu s univerzitou ve skotském Glasgow o celosvětovém výzkumu úrazů koní, jež se prozatím zaměřuje na vytrvalost. V projektu se rozhodla pokračovat minimálně do roku 2019.
21.11.2017 08:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Smlouva byla prodloužena s tím, že má být v rámci ní rozšířen probíhající projekt Global Endurance Injuries Study (GEIS), což by se dalo přeložit jako celosvětová studie k úrazům ve vytrvalosti. FEI si od toho slibuje pokles úrazů koní a plánuje studii postupně použít i pro další disciplíny.
 
Projekt běží pod vedením profesora Tima Parkina a doktora Euana Benneta z veterinární fakulty jmenované univerzity. S prvními výsledky se seznámili již delegáti během FEI Sport Fóra v dubnu 2017 a také během jednání Endurance Forum. Z nich jasně vyplynulo, že hlavní příčinou úrazů ve vytrvalosti je nedostatek odpočinku a rychlost. 
 
Vědecké závěry v mnohem detailnějším měřítku poskytly základ pro návrh změn pravidel, o nichž bude v úterý 21. listopadu hlasovat Generální zasedání FEI v Montevideu (URU). 
 
Během další spolupráce by měl vzniknout model, který pomůže FEI předvídat a minimalizovat rizika spojená se soutěžemi vytrvalosti.
 

Podrobné informace k projektu najdete ZDE

Foto: FEI / Martin Dokoupil




Štítky: FEIvytrvalost
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE