reklama 11A

Do Tryonu zamířili na WEG první sportovci i koně

ikonka

Jezdecký sport už naplno žije největší událostí roku. V úterý začnou Světové jezdecké hry a do amerického Tryonu, dějiště akce, už zamířili první účastníci velkolepé podívané. V zámoří nebudou pochopitelně chybět ani čeští reprezentanti.
07.09.2018 14:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

FOTO: Tomáš Holcbecher, Petr Videnka
 
To, o jak masivní akci se jedná, dokumentuje i fakt, že jde o největší leteckou přepravu koní v historii. Společnost Emirates SkyCargo začala v pondělí s transportem prvních 67 koní z celkového počtu 550, které přepraví celkem devatenácti charterovými spoji z letiště v belgickém Lutychu do Greenville-Spartanburgu v Jižní Karolíně. Na přesunu spolupracuje se společností Peden Bloodstock, předním mezinárodním expertem na převoz koní.
 
Česko budou na prestižním podniku reprezentovat v parkurovém skákání Ondřej Zvára s Quimerem M a Emma Augier de Mussac s Divou, ve spřežení Jiří Nesvačil junior, v paradrezuře Anastasja Vištalová s Dominique 1 a ve voltiži Jan Hablovič a Kateřina Kocurová coby jednotlivci a také voltižní tým ve složení Kateřina Kocurová, Vanessa Krištofová, Nela Stříbrná, Tereza Czyžová, Lucie Kubíková, Ema Žurková, Kateřina Reslerová, Elizabeth Reslerová.
 
I koně českých jezdců se do zámoří přepraví z letiště v Liege. Jako první poletí 9. září klisna Dominique 1, o den později koně spřežení a voltiže a poslední vyrazí 13. září skokoví koně Diva a Quimero M. Jezdci cestují v následujících dnech.
 
Světové jezdecké hry, které se konají jednou za čtyři roky, začnou v Tryonu 11. září a během dvou týdnů se na nich představí špičkoví závodníci v osmi jezdeckých disciplínách, které zastřešuje Mezinárodní jezdecká federace.
 
Česká jezdecká federace spouští dnešním dnem také webovou stránku WEG Tryon 2018, kde budou fanoušci moci sledovat dění přímo z konání tohoto světového šampionátu včetně fotografií našich sportovců z jednotlivých soutěží:  http://weg.cjf.cz/wp/weg-tyrion-2018/
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF



Štítky: WEGTryon
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE