reklama 11B

První koně odletěli na Světové jezdecké hry do USA

ikonka

Největší akce, co se počtu přepravených sportovních koní v historii jezdectví odstartovala. Devět dní před zahájením Světových jezdeckých her, které se konají v Tryonu, odletělo do USA prvních 67 z celkového počtu 550 koní…
03.09.2018 19:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Nikdy v historii nebylo na jednu jezdeckou akci letecky transportováno tolik koní. Celkem jich do USA poletí 550 a na místě se k nim připojí dalších 270 koní, kteří budou do Tryonu dopraveni po zemi. 
 
Akci koordinuje zkušená spediční firma Peden Bloodstock spolu s Dutta Corp a leteckou společností Emirates SkyCargo. Zvířata přiletí na mezinárodní letiště Greenville-Spartanburg International Airport (GSP) v Jižní Karolíně ze šesti kontinentů. Operovat bude celkem 23 letů a to z letišť v Liège (BEL) a Dubaji (UAE), plus z jedenácti měst v jižní Americe, a to Buenos Aires (ARG), Sao Paola (BRA), Santiaga (CHI), Limy (PER), Montevidea (URU) a San José (CRC).
 
„Je to největší transport koní v historii, přiblížily se tomu pouze transporty v době války, takže vojenská logistika je opravdu neuvěřitelná,“ řekl prezident FEI Ingmar de Vos. „Nejen, že koně mají nevyčíslitelnou hodnotu, ale na místo konání WEG musí dojet ve vrcholné soutěžní kondici, stejně jako jejich jezdci“, dodal de Vos. 
 
Koně převáží Emirates SkyCargo, světový lídr v letecké dopravě koní. V pondělí přistál jejich první let v Jižní Karolíně, let číslo EK9387. Ten trval osm hodin a padesát minut, vezl koně z Rakouska, Belgie, Bahrajnu, Francie, Německa, Irska, Itálie, Nizozemí, Ománu, Portugalska a Španělska. Na jeho palubě bylo po dobu letu 14 až 17 stupňů Celsia. Váha koní je nejnižší u těch, kteří závodí ve vytrvalosti a reiningu, průměrně se pohybuje kolem 450 kg, voltiž má však giganty vážící i k osmi stům kilogramů.
 
Vedle živých zvířat převezou letadla Boeing 777 také rekordní množství vybavení. Počítá se s přibližně 123.500 kg, a to jen co se týká vybavení pro koně. Navíc poletí také přes padesát tun žrádla.
 
 
Zdroj: web FEI
 
Foto: FEI / Tori Repole



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE