reklama 11C

Denisa Vegrichtová obhájila Pony extraligu

Po napínavém boji dokázala mělnická Denisa Vegrichtová obhájit v neděli 23. listopadu v Herouticích vítězství v seriálu Pony extraliga, čímž se rozloučila se svým velmi úspěšným pony sportem. Ale do poslední jízdy vedla s náskokem Klára Stárková...
23.11.2014 21:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vítězka Denisa Vegrichtová v sedle nejpříjemnějšího ponyho Leon 16. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE se připravuje

VIDEA NAJDETE ZDE

Do finále Pony Extra ligy, konkrétně již dvanáctého ročníku, se probojovaly Denisa Vegrichtová, Klára Stárková, Michaela Klugarová a Sofie Najmanová. Ty si mezi sebou vyměnily své poníky Sun Shain, Stasiek, Leon 16 a Nightbeauty T.

prvním kole jezdci startovalisedle svých poníků. Bez chyby se do cíle dostaly hned dvě jezdkyněobhájkyně vítězství Denisa Vegrichtová a nováček finále Sofie Najmanová. Bez shození, avšakpomalejším časepenalizací jedním trestným bodem dojela Klára Stárková. Michaela KlugarováLeonem bohužel nedokončila a připsala si 24 trestných bodů. Jindy dobře skákající poník však neztížil dalším jezdkyním již situaci a vždy parkur dokončil.

Do sedla Leona se v druhém kole vyšvihla Klára Stárková a k velké radosti dokončila bezchybně. Totéž se podařilo i Michaele Klugarové se Sun Shain, 2 trestné body za čas obdržela Sofie Najmanová se Stasiekem a jedno smolné shození si připsala Denisa Vegrichtová s Nightbeauty T. „Moc mě ta chyba mrzí, bariéru jsem totiž shodila svojí nohou,“ popsala jezdkyně. 

Právě Denisa Vegrichtová dokázala jako jediná zajet v sedle Stasieka nejen bez shození, ale i v čase. Sedlala ho ve třetím kole. Tam se pomalu krystalizovalo pořadí a do čela se další bezchybnou jízdou dostala Klára Stárková.

O to větší zklamání však jezdkyni přineslo čtvrté kolo. Jako by tomu osud chtěl, Klára Stárková startovala jako zcela poslední. Bylo tak jasné, že o všem rozhodne až poslední jízda. Vzhledem k výkonům zbylých jezdkyň měla Klára Stárková luxusní náskok jedné chyby a mohla si dovolit i překročit časový limit. Jízda s Nightbeauty T, do té doby pouze jednou chybující, vypadala velmi nadějně a zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto. Vše však změnil předposlední skok. „Netrefila jsem se do skoku, brala jsem zpátky a vzala jsem až příliš,“ popsala Klára Stárková. Nightbeauty zastavila, bohužel jezdkyně se přitom dotkla bariéry a dle pravidel musela být vyloučena. „To je snad osud. Snad ani nejsem tak smutná, sice nějaké zklamání tam je, ale jinak jsem si to užila,“ popsala svoji poslední pony závody Klára Stárková. Ta totiž stejně jako Denisa Vegrichtová kvůli věku končí v ponysportu.

„Já vůbec nevěřila, že by to dneska mohlo vyjít. Klára jezdila moc dobře. Nebýt té smůly, jistě by vyhrála. Doufala jsem po první jízdě, z ní mám skvělý pocit, pak jsem však shodila s Nightbeauty a také Leonem. Na něm se mi jelo nejlépe, i když všichni koně letos byli dobří. Z něj mám však asi nejlepší pocit, škoda té chyby, špatně jsem ho přivedla z obratu ke skoku,“ prohodila Denisa Vegrichtová. Ta nakonec v součtu s osmi trestnými body ovládla opět Pony Extra ligu. V dvanáctileté historii seriálu se stala vůbec první jezdkyní, která vyhrála dva roky po sobě. Dvě výhry má na kontě i Jana Perníčková, ta však na první příčky dosáhla s roční odmlkou.

Druhé místo tak získala celkem s deseti trestnými body letošní účastnice mistrovství Evropy v dětech Sofie Najmanová. Třetí po smolném zastavení skončila Klára Stárková a čtvrtou příčku obsadila Michaela Klugarová. Pro ni to byl také premiérový start v této soutěži.

Finále Pony ligy se opět jelo jako Memoriál JUDr. Miroslava Krůty.Foto Kateřina Návojová

Vrcholnému závodu se střídáním koní předcházelo ještě finále Pony ligy a Teenager. Mezi jezdci na velkých koních si připsala Denisa Vegrichtová další úspěch, a to v podobě druhé příčky s Pem. Lepší byl jen Lubomír Gabryš a Leon de Beyssac. Mělnický úspěch toho dne pak doplnila vítězstvím Eliška Hasnédlová. Teprve desetiletá jezdkyně v sedle zkušeného ponyho Sargo dokončila nejen obě kola Pony ligy na parkuru SP bezchybně, bez trestných bodů dojela i rozeskakování a zaslouženě zvítězila. Druhá dokončila Natálie Nenko a Millice Anne-Lipan´s Star. Těm se taktéž podařilo probojovat do rozeskakování, kde jednou chybovaly. Elitní trio doplnila po dvou bezchybných kolech a osmi trestných bodech v rozeskakování nejvíce bodující jezdkyně během celého roku Anna Lani Novak a Mid Night Sun.

Poprvé v celé historii seriálu se z vítězství v obou pony seriálech radovali jezdci ze stejného jezdeckého klubu - v tomto případě to byl JK Mělník, trenér Vladimír Mestanhauser a jezdkyně Denisa Vegrichtová a Eliška Hasnédlová.

Kompletní výsledky naleznete v záznamu, viz odkaz níže. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE