reklama 11A

Předposlední kolo Pony ligy pro Vegrichtovou

Předpolední kolo seriálové soutěže Pony liga, Pony Extra liga a Teenager se konalo v neděli 9. listopadu v místě nadcházejícího finále - v Herouticích. Nejvíce bodů si z nejvyšší soutěže SP připsala Denisa Vegrichtová, která dojela první i druhá…
10.11.2014 17:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Denisa Vegrichtová kralovala se Sun Shain, společně by měly nastoupit i do finále. Foto archiv Kateřiny Návojové

Nejvyšší pony soutěž a zároveň kvalifikace Pony Extra ligy se nejvíce vydařila mělnické jezdkyni Denise Vegrichtové. Ta se nejen dostalaoběma svými poníky do rozeskakování, jako jedna mála dokázala opětovně dojet bezchybně a navícnejlepším čase. Díky tomu si dojela pro vítězstvísedle klisny Sun Shain, druhá skončila se Snipsy Chipsy. „Jsem moc ráda, že to tak dopadlo. Kvalifikace je ještě den před finále ale myslím, že bych měla mít neděli již jistou,popsala loňská vítězka Pony Extra ligy Denisa Vegrichtová. Asi si zase vezmu Sun Shain,“ doplnila.

jejich soupeřek se nejvíce dařiložebříčku zatím druhé Michaele Klugarové, kteráMinem dokončila po jedné chyběrozeskakování na čtvrtém místě. Bez shození totiž dokončily pouze tři dvojicevedle Denisy Vegrichtové ještě Natálie Nenko a Millice Anna-Lipan´s Star. V boji o finálovou čtveřici se střídáním koní je tedy ještě Klára Stárková, Sofie Najmanová a Petra Boháčová.

Michaela Klugarová byla úspěšná i v předešlé soutěži LP, kde s Leonem 16 zvítězila. Pro ni se však nejednalo o bodovanou soutěž do Pony ligy pro jezdce do 12 let. Nejvíce bodů si tak připsala za třetí příčku v otevřené soutěži opět mělnická jezdkyně Eliška Hasnédlová se zkušeným ponym Fík 2. Druhé místo patřilo Kláře Stárkové se Stasiekem (taktéž starší kategorie).

V třetí bodované soutěži Teenager si nejlépe s parkurem stupně ZL  poradila mariánovická dvojice Martina Soukupová a Bjerglunds Choping před Janou Perníčkovou s La Catangou. Druhá zmíněná dvojice si pro nejvyšší příčku dojela v nejvyšší soutěži dne, kterou byla stupňovaná obtížnost do 120 centimetrů.

 

Heroutická hala opět ožije o víkendu 22. – 23. listopadu, kdy po sobotních posledních kvalifikačních kolech proběhnou nedělní finále, která uzavřou další ročník Pony ligy. Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Kompletní výsledky ze závodů naleznete v záznamu, viz odkaz níže. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE