reklama 11D

Contendro I plemeníkem číslo 1 pro všestrannost

Contendro I je podle nejaktuálnějšího hodnocení WBFSH, tedy Světové chovatelské federace sportovních koní, nejlepší otcem pro koně do všestrannosti. Na čele žebříčku je druhou sezónu v řadě. Za ním jsou Heraldik xx a Courage II.
30.11.2016 12:06  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

Druhým nejlepším hřebcem je Heraldik xx, jehož potomkem je i Halunke. S ním vyhrál Michael Jung (na snímku) ME v roce 2013. Foto: FEI / Kit Houghton

První místo v žebříčku hřebců, z jejichž potomků se stali sportovní koně pro všestrannost, zaujímá už v druhém období po sobě holštýnský tmavý hnědák Contendro I. Jeho otcem je Contender, otcem matky je Reichsgraf.
 
Contendro I je skutečně „všestranným“ otcem. V žebříčku parkurových hřebců je závěrem letošní sezóny na 21. místě, což ho i v parkuru řadí k absolutní špičce.  
 
Co se týká jeho potomků ve všestrannosti, najdeme tam mimo jiné svěřence Marka Todda (NZL) NZB Campina. S ním tento dneslegendární jezdec závodí na čtyřhvězdové úrovni, a za svojí zemi startuje i v Pohárech národů.
 
Dalším jeho synem je valach Cato 60, kterého známe ze závodů nejvyšší kategorie v sedle s Němcem Claasem Hermanem Romeikem. Cato 60 ma na straně matky Heraldika xx, což je hřebec, který se v nejužší špičce žebříčku WBFHS drží mnoho let. V aktuálním období od října 2015 do konce letošního září je hodnocen jako druhý nejúspěšnější otec
 
Plnokrevný Heraldik se narodil v roce 1982 v tehdejším Československu. Jeho otcem byl plnokrevný Caramel, matka byla po Cale xx. Mezi jeho potomky v TOP sportu patří třeba Halunke, jehož sedlá dlouhodobě nejúspěšnější jezdec všestrannosti na světě, dvojnásobný olympijský vítěz a několikanásobný mistr Evropy Michael Jung. Také další opora německé všestrannosti Andreas Dibowski závodí s potomkem Heraldika s valachem FRH Butts Avedon.
 
Třetí místo v žebříčku WBFSH patří hřebci Courage II, holštýnský bělouš po Capitolovi I, který na straně matky hřebce Cor de la Bryere.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE