reklama 11A

Českým skokanům unikl olympijský sen o jedno místo

V neděli 2. srpna proběhla soutěž družstev, která přinesla zemím zařazeným v rámci FEI v kvalifikační skupině C jedinečnou šanci postoupit na olympijské hry 2016. Tento sen si ale mohl splnit jen vítězný tým, a tím byl celek Ukrajiny.
02.08.2015 18:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Českému týmu uteklo splnění olympijské kvalifikace o jednu příčku. Foto: Josef Malinovský

Do druhého kola velmi náročné soutěže družstev, jejíž trať postavil Frédéric Cottier z Francie podle rozpisu měly postoupit všechny týmy, které dokončily první část. Šéf ekipy Slovenska, ačkoliv jako celek první kolo dokončili, se rozhodl s vysokým počtem trestných bodů v těžké soutěži nepokračovat. Druhé jízdy tedy absolvovalo osm družstev, v jejichž průběhu pak vzdalo také Rusko, respektive jejich poslední jezdec Mikhail Safronov se rozhodl nenastoupit, jelikož ale už jedna z předchozích dvojic byla na parkuru vyloučená, nebylo jak ruský tým hodnotit.
 
Týmy nastupovaly v pořadí od nejhoršího k nejlepšímu po prvním kole. Zuzana Zelinková s Calerim-II přicházela tedy do parkuru jako sedmá a konto Česka zatížila jen jedním bodem za překročení času, jinak na překážkách nechybovala. Ondřej Zvára s Cento Lanem začal výborně, ale po chybě na vodním příkopu přišly ještě dvě a bohužel tak dokončil s dvanácti body. Emma de Moussac chybovala jednou a překročila čas, celkem za pět trestných bodů.  Aleš Opatrný s Acovarem dokončil s šesti trestnými body, škrtal se tedy výsledek Ondřeje Zváry.
 
Vítězné družstvo Ukrajiny, které bylo favorizované i takzvaně „papírově“ inkasovalo v druhém kole jedenáct bodů, v součtu pak v obou kolech sedmnáct bodů. Poslední jezdkyně Katharina Offel ani do parkuru podruhé nevstoupila, vzhledem k vývoji soutěže to nebylo nutné.
Čechům tak o jedno místo unikla historická šance dostat celý tým díky jedné soutěži na olympijské hry, ukázali však svojí sílu. S celkovými jednatřiceti body dojeli za Ukrajinou druzí. Třetí místo připadlo Maďarům.
 
Pořadí národů:
 
1. Ukrajina 17 bodů
2. Česká republika 31 bodů
3. Maďarsko 40 bodů
4. Polsko 48 bodů
5. Turecko 56 bodů
6. Izrael 71 bodů
7. Ázerbájdžán 75 bodů
Rusko vyloučeno
Slovensko vzdalo



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE