reklama 11C

Češi změří v St.Gallen síly se sedmi elitními týmy

Celkem osm družstev, včetně českého celku, nastoupí v pátek 3. června ve švýcarském St. Gallen do soutěže Poháru národů. Pro Českou republiku to bude, kvůli zrušenému kolu v Lummenu, první zkouška v elitní Divizi 1. Více se dočtete v článku.
26.05.2016 14:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: FEI / Dirk Caremans

Česká republika postoupila koncem sezony 2015 do takzvané superligy, tedy Divize 1 série Furusiyya Nations Cup. Mezinárodní jezdecká federace FEI přiřadila Čechům jako první bodované kolo Poháru národů belgický Lummen. Závody, které se měly konat koncem dubna, však byly kvůli nepřízni počasí zrušeny, a český tým společně se čtyřmi dalšími tam přišel o možnost sbírat body.

V pátek 3. června jim tuto příležitost snad již nic nevezme. V rámci mítinku CSIO5* v St. Gallen se koná soutěž Poháru národů, kterou mají právě naši jezdci přidělenou jako bodovanou. Kromě našich reprezentantů bude na výsledku enormně záležet Belgičanům, Irům, Švýcarům a Švédům, ti totiž při švýcarském kole také bodují. Spolu s nimi změří síly ještě celky Německa, Francie a USA.

Čeští jezdci se budou muset popasovat s nesmírně tvrdou konkurencí. Belgičané posílají do St. Gallen mimo jiné Pietra Devose, Jose Verlooye či Oliviera a Nicolu Philippaertse. Irové postaví na start Bertrama Allena, Denise Lynche či Ciana O´Connora a v domácích barvách nechybí vítěz Světového poháru a olympijský vítěz Steve Guerdat.

Rolf-Goran Bengtsson nebo Malin Baryard-Johnsson podpoří pro změnu švédský celek. Navíc i země, které do žebříčku tentokrát sbírat body nebudou, posílají do Švýcarska áčkové kádry. Němci mají ve svých řadách Ludgera Beerbauma, Hans-Dietera Drehera, Marcuse Ehninga či Davida Willa.


Pozadu jistě nezůstanou reprezentanti USA ve složení Lucy Davis, Lauren Houhg, Reed Kessler a Todd Minikus.

V čele hodnocení Divize 1 jsou prozatím Nizozemci, kteří vyhráli svůj bodovaný Pohár národů v La Baule. Další body do žebříčku se budou přičítat po 27. květnu, kdy se jede Nations Cup v Římě. Pak už bude vše směřovat k St. Gallen, kde se poprvé v historii Češi představí nejsilnější západoevropské konkurenci soutěže družstev Furusiyya Nations Cup.

V soutěžích jednotlivců navíc budou startovat takové hvězdy jako je Luciana Diniz (POR), Luca Maria Moneta (ITA), Daniel Bluman (COL) a mnoho dalších…

Kompletní informace k závodům CSIO najdete ZDE
 
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE