reklama 11C

Závodisko Bratislava zrušilo sobotní dostihy, 60% koní měli jet Češi

ikonka

Závodisko Bratislava ve středu zrušilo mítink plánovaný na sobotu 19. září ve Starém Háji. Důvodem jsou opatření související se zařazením Česka na "červený seznam" zemí v souvislosti s Covidem-19, oznámila slovenská autorita na svém webu.
16.09.2020 16:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Na dostihový den, jehož vrcholem měly být dva dostihy II. kategorie včetně Ceny Muscatita pro dvouleté koně, měla cestovat řada českých žokejů, trenérů i majitelů. Jak uvádí Závodisko Bratislava ve svém stanovisku, problémem je zejména fakt, že definitivní a závazné znění opatření slovenské vlády vůči českým občanům bude zveřejněno až ve čtvrtek 17. září. Podle dostupných neoficiálních informací by mělo obsahovat mimo jiné povinnost pro všechny osoby cestující z České republiky na Slovensko prokázat se negativním testem na Covid-19, starým maximálně 72 hodin.
 
"S ohledem na ,šibeniční' termín zveřejnění opatření 2 dny před konáním dostihů je velmi pravděpodobné, že velká část českých jezdců a trenérů s koňmi na startovních listinách nebude schopná tuto podmínku splnit, resp. nebude v jejich možnostech ani v případné součinnosti se Závodiskem vyřídit výjimku z tohoto nařízení," napsala slovenská autorita.
 
Na již zveřejněných sobotních startovních listinách jsou na 60 procentech koní uvedeni jezdci z České republiky. Do Bratislavy měli cestovat mimo jiné Tomáš Lukášek, Jan Verner, Radek Koplík, Adam Florian, Martina Havelková či Daniel Vyhnálek.
 
"Nejednoznačnost informací ohledně podmínek, za nichž mohou být hromadné akce od 18. září organizovány, nám zároveň jako pořadateli výrazně komplikuje přípravu dostihového dne po organizační a personální stránce, a také komunikaci směrem k divácké i odborné veřejnosti," dodalo Závodisko Bratislava, které je státním podnikem.
 
Náhradný termín dostihového dne bude vypsán společně s novými propozicemi. Podle předběžného odhadu by se měl konat začátkem listopadu. Dosavadní termínová listina počítala se zakončením slovenské sezony klasickým St. Legerem v sobotu 31. října.
 
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE