reklama 11C

Váňova kavalkáda v Pau: Sternkranz bral páté místo v Quinté+

ikonka

Zřejmě poprvé v historii poslal český trenér čtveřici koní do jednoho překážkového dostihu ve Francii. A kavalkáda Josefa Váni mladšího neodešla z našlapaného proutěnkářského handicapu Quinté+ o 95 000 eur v Pau s prázdnou. Sternkranz doběhl pátý.
28.01.2022 15:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Šampion italských překážkových trenérů nasedlal při své francouzské premiéře po vypršení dvouměsíčního trestu čtveřici překážkářů stáje Scuderia Aichner SRL, s nimiž původně počítal pro zimní mítink v Cagnes-sur-mer. Letos již rozběhanou trojici Sternkranz, Capivari a Guena des Mottes doplnil v Prix Equidia (3800 m, 95 000 eur) do sezony vstupující Lord Dragon.

Ve svižně rozběhnutém dostihu na měkké dráze se většina "žluto-černých" držela na chvostu pole. Nejblíže předním koním cválal ve druhém sledu Sternkranz s Pavlem Složilem mladším. Bělouše Capivariho musel Thomas Henderson už v polovině kursu přistrkovat a záhy bylo jasné, že nedokáže zareagovat na rozhodující zrychlení. Zatímco předloňský vítěz Zlatého poháru EŽ Praha byl nakonec na začátku cílové roviny zadržen, trojice jeho stájových kolegů se do cíle dostala.

Sternkranz si v závěru dokázal zlepšit pozici a svým tradičním finišem přiletěl na dotované páté místo, 5 1/4 délky za vítězným Bricem a půl délky od čtvrtého v cíli. Lord Dragon pod Sertašem Ferhanovem skončil jedenáctý a Guena des Mottes s Romainem Julliotem třináctý.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE