reklama 11C

Szubart vévodí žebříčku NBHA CZ. Pro Čechy je velmi silnou konkurencí

ikonka

Poslední červnový víkend se na ranči Dalu v Kozohlodech konalo druhé kolo seriálu NBHA CZ. Závodům v rychlostních disciplínách ve třídě Open opět dominovala mladá polská jezdkyně Aleksandra Szubart s koněm DRR Peppysan Ranch.
28.06.2023 08:45  |  Autor: Karolína Kutnarová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V soutěži barrel race pod hlavičkou National Barrel Horse Association of Czech Republic (NBHA CZ) při červnových závodech Aleksandra Szubart s koněm DRR Peppysan Ranch nezvítězila s tak velkým náskokem jako v prvním kole, i tak předběhla na ranči Dalu v Kozohlodech druhou nejrychlejší jezdkyni Ester Mikel Bystroňovou o necelé tři desetiny sekundy, což je stále poměrně slušný náskok. 
 
Skvělý výkon zopakovala i v disciplíně pole bending, v níž zvítězila s časem 20,882, čímž opět utekla všem ostatním jezdcům o celou divizi. Tyto časy by ale zajisté zabodovaly na jakémkoliv evropském kolbišti a čeští jezdci tak mají v této jezdkyni velmi silnou konkurenci. 
 
„Velice se mi tu líbí. Každý je velmi milý a hodně mi pomáhají. Oceňuji přístup prezidentky NBHA Kristýny Tesařové, která ke mně přišla a nabídla mi, abych si před startem vzala warm up jízdu, o kterém jsem nic nevěděla. Je to velmi pěkné, protože mám mladé koně a zejména u toho, který chodí tyče, jsem potřebovala vidět, jak to zvládne. Obecně se mi tady líbí, že v české NBHA jsou tyče a barely velmi profesionálně postaveny, a že jsou hlídány a upravovány,“ pochvalovala si vítězka.
 
„Mám radost z výsledků v tyčích, protože můj kůň je mladý. Má za sebou teprve šest závodů a je s ním hodně práce. Jsem proto ráda, že ví, co má dělat, když vjede do arény. Můj druhý kůň, s nímž jezdím barely, je už zkušený, ale měli jsme teď delší přestávku. Měli jsme také problémy se vstupem do arény, kde nikdy nebyl. Tady se nám dařilo, ale nejsem ještě zcela spokojená a budu se snažit naše výkony ještě vylepšit,“ dodala Aleksandra Szubart.
 
Text a foto: Karolína Kutnarová, NBHA CZ
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE