reklama 11D

Sobotní kvalifikace na GP v Poznani se vydařila Kateřině Tomanové

ikonka

V Poznani se pomalu blíží k závěru první týden Winter Tour Cavaliada 2021. V sobotu se Češi opět objevili na startovní listině kvalifikační soutěže na nedělní Grand Prix. Parkur vysoký 140 centimetrů překonala bez chyby Kateřina Tomanová s Kronosem.
14.02.2021 09:58  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

O splnění kvalifikace na vyvrcholení prvního týdne zimní túry v polské Poznani v podobě Grand Prix se v sobotu pokusil, vedle Kateřiny Tomanové, které patřila dvacátá příčka po bezchybné jízdě, také Marek Klus. S Largem překonal první fázi parkuru bez zaváhání, v té druhé ale připsal osm trestných bodů, což ho zařadilo na sedmatřicáté místo. Vrchol sobotního programu absolvovala i Nikola Bielíková, která sedlala hřebce Drovera. Tato česká dvojice ovšem nasbírala jedenáct trestných bodů a posunula se tak ke konci výsledkové listiny.  
 
 
Soutěž s výškou překážek do 130 centimetrů se v sobotu vydařila Nyně Bartoňkové. Parkurem projela společně s Cradem von Wichenstein bez jediného zaváhání a tímto výkonem si zajistila konečnou devátou příčku. Ve stejné soutěži, která se jela na čas, byla bezchybná i Nikola Bielíková s valachem Quite Right, jejichž čas stačil na jednadvacáté mésto. Jednou v tomto parkuru chybovala Kateřina Tomanová s Quebecem a s dvěma chybami dokončili stotřicítku Marek Klus s koněm Tenerife’s Careson a Eliška Opravilová s klisnou Kleons Empire. Ta přidala ještě další dva trestné body za překročení času. 
 
 
Na úplný závěr sobotní Cavaliady byla zařazena specifická soutěž Speed & Music, při níž výška překážek dosahovala 130 centimetrů. Ani tentokrát nechyběly české barvy. Na výborné osmé místo se svým bezchybným výkonem probojoval Marek Klus, který s Cardozem 4 zapsal čas 66,58 vteřiny.  
 
 

Kompletní výsledky nazleznete POD TÍMTO ODKAZEM  

 
 
Foto archiv Kateřiny Tomanové, Nyny Bartoňkové a Elišky Opravilové  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE