reklama 11C

Pondělí ve Francii: Gabon předvedl drtivý finiš, umístila se i Smila

ikonka

Čtveřice málo zkušených koní na začátku kariéry reprezentovala české stáje v rámci pondělních mítinků v Clairefontaine a Vichy. Na dotovaná umístění dosáhli dvouletý debutant Gabon a tříletá Smila, naopak Kudafushi a Kozachka zůstaly za očekáváním.
21.08.2023 22:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

V Clairefontaine se v dostihu dvouletých debutantů Prix de la Ville de Tourgeville (1400 m, 30 000 eur) představil Gabon, připravovaný Ingrid Janáčkovou Koplíkovou pro majitelku Janu Dufkovou. V sedle s Bauyržanem Murzabajevem předvedl velký finiš z poslední pozice a podél vnější bariéry se posunul na výsledné třetí místo za dvojicí svěřenců Fabrice Chappeta.

Na večerních dostizích ve Vichy startovala trojice svěřenců Václava Luky mladšího. Nejlépe si počínala tříletá Smila v barvách Viktora Tymošenka, která pod Anthonym Crastusem finišovala čtvrtá v classe 3 Prix de la Grande Grille (2000 m, 16 000 eur), byť téměř devět délek za prvním koněm v cíli.

Její stájová kolegyně Kozachka se v handicapu tříletých Prix des Vichyssoises (2000 m, 25 000 eur) nedostala přes vzdálené dvanácté místo a na dotaci při svém druhém startu kariéry nedosáhla ani dvouletá Kudafushi. Tmavá hnědka stáje BoKaBau s.r.o. nastupovala do klání nezvítězivších Prix de la Besbre (1600 m, 23 000 eur) až ve 22 hodin a měla tentokrát neklidný dostih. V cílové rovině Crastus chvíli hledal stopu, ale za z šestého místa se vítězce přiblížil pouze na 10 1/4 délky.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }