reklama 11D

Početná česká ekipa zamířila na ME haflingů do rakouské Stadl Paury

ikonka

Ve dnech 25. až 28. srpna probíhá v rakouské Stadl Pauře evropský šampionát určený velmi všestranným koním plemene hafling. Tradičně se této události účastní také čeští reprezentanti, a to ve všestrannosti, v parkurovém skákání i v drezuře.
26.08.2021 14:00  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Mistrovství Evropy haflingů je tradičně pořádané každé tři roky a ani v letošním roce nebudou při této významné události chybět zástupci z České republiky. „V tomto roce míří do rakouské Stadl Paury 278 haflingů a naše česká ekipa bude svým zastoupením pátá nevětší,“ zmiňuje člen výpravy a majitel chovné stanice haflingů ve Vrchovanech Pavel Studnička. 
 
Při letošním ročníku bude mít největší zastoupení Farma Sixta, avšak dohromady letos vysílá Český svaz chovatelů haflinga do Rakouska osmnáct koní. Konkrétně je odvětví všestrannosti zastoupeno dvěma českými koňmi, do parkurových soutěží bylo přihlášeno třináct koní a v drezurním klání budou startovat koně tři. V rámci evropského šampionátu nechybí ani soutěže spřežení, westernové disciplíny, skok ve volnosti, a dokonce v minulosti byly k vidění i dostihové závody. 
 

Psali jsme: Sedm evropských medailí pro české haflingy

 
„Česká republika bývá obvykle velmi úspěšná při tomto podniku. Před třemi lety jsme si přivezli sedm medailí a šest let nazpět jsem vybojoval s klisnou Atlantis mistrovský titul ve všestrannosti mezi mladými koňmi,“ dodává Pavel Studnička. 
 
Atmosféru z mistrovství Evropy haflingů 2019 vám pomůže přiblížit fotogalerie od Anety Novotné.
 
Zdroj: haflingové.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE