reklama 11C

Partenit druhý v Compiegne, Češi v pátek sbírali umístění

ikonka

Šest koní českých stájí se představilo na pátečním mítinku ve francouzském Compiegne. Nejblíže vítězství byl pětiletý Partenit, který pod Bauyržanem Murzabajevem doběhl o krk druhý v classe 3. Umístili se také Ultimate Fight, Smila a Apollon.
02.06.2023 18:17  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Někdejší nejvýše hodnocený kůň české Klasifikace Partenit z vlastního chovu Viktora Tymošenka a Andrije Milovanova vstoupil do sezony v Prix de Saint-Just en Chaussee (1800 m, 18 000 eur). Trenér Václav Luka mladší na hnědáka angažoval Bauyržana Murzabajeva, jemuž se na protilehlé rovině podařilo Partenita stáhnout ze špice k bariéře na blízkou třetí pozici.

V cílové rovině přišel hřebec s táhlou koncovkou, ale při první pobídce bičíkem Murzabajevovi lehce bočil, než se pod rukama posunul na výslednou druhou příčku. Rozdílem krku zvítězil někdejší třetí z grupy 3 Chancellery, který se v barvách Godolphinu a tréninku Murzabajevova šéfa André Fabreho vrátil po téměř dvouleté přestávce. Druhý český kůň v poli Arcturus doběhl pod Enzem Crubletem šestý, na pátého koně v cíli ovšem ztrácel deset délek.

Trenér Zdeno Koplík zaznamenal v Compiegne dvě umístění. Devítiletý Ultimate Fight v prodejní classe 4 Prix de la Clairiere de l' Armistice (1400 m, 16 000 eur) využil nízké nesené hmotnosti 49,5 kg a s jezdkyní Perrine Cheyer vybojoval čtvrté místo. Jeho tréninkový kolega Apollon přidal pátý honorář v prodejní Prix de Caisnes (2000 m, 16 000 eur).

Dobrý výkon podala při svém debutu tříletá Smila, další z vlastních odchovanců Viktory Tymošenka a Andrije Milovanova. Proti patnácti vrstevnictvím v Prix du Puits d' Orleans (2000 m, 27 000 eur) obsadila čtvrté místo se ztrátou asi 3 1/2 délky na vítězku.

Neuspěla pouze Mirissa, která po aktivním průběhu klesla na poslední dvanáctou příčku v dostihu čtyřletých Prix de Margny-les-Compiegne (2800 m, 30 000 eur).

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová (Partenit)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }