reklama 11D

Lokotrans sobě. Cenu Mr Spexe ovládl jeho stájový kolega Averis

ikonka

Pardubické závodiště se loučilo se sezonou. V dostihu, který bývá pojmenován po vítězi Velké pardubické, zvítězil pětiletý Averis ze stejné stáje jako je letošní vítěz Velké Mr Spex. Cenu města Pardubic získal Imphal s žokejem Jaroslavem Myškou.
22.10.2022 20:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ačkoli se nad pardubickým závodištěm v sobotu vznášelo klasické podzimní počasí, stupně vítězů rozzářily v Ceně Mr Spexe růžové barvy moravské stáje Lokotrans. Do dostihu totiž nasadila svého koně, pětiletého valacha vlastního chovu Averise, který pod žokejem Lukášem Matuským vyhrál. A tak si manažer Lokotransu Michal Lisek předával věcné ceny s trenérem Lubošem Urbánkem sám.

"Obával jsem se tempa. Ale v dostihu byl Jarda Myška, takže jsem věděl, že to nebude pomalý dostih. Pomýšlel jsem na druhé, třetí místo, vítězstvím mě ale překvapil," řekl o možném nástupci Mr Spexe jeho trenér Luboš Urbánek. Za Averisem skončila druhá Yara, která při mítinku Velké pardubické upadla a druhým místem si dlouho vedoucí klisna spravila chuť. Třetí místo obsadil Giorgione.

Nejvýše dotovaný dostih, Cenu města Pardubic o 120 tisíc korun, pro sebe získal podle očekávání Imphal. Před dvěma týdny skončil při Velké pardubické na Taxisu, trenér Stanislav Popelka jej vyslal složit reparát. Jeho svěřenec se s žokejem Jaroslavem Myškou staral o tempo, dostih ale provázely skokanské nepřesnosti a na anglickém skoku pak chyby. Tam přišel pád Dusigrosze (ž. Ondřej Velek) a přes něj se poroučel k zemi Čáryjape (ž. Martin Liška).

Vpředu cválali Imphal a Kaiserwalzer (ž. Lukáš Matuský), za nimi se držel svěřenec trenérky Alžběty Faltejskové Korfu (ž. Jan Odložil). Bylo ale jasné, že na první dva zmiňované mít nebude. Ti si to také v cílové rovině rozdali o vítězství. Více sil měl Imphal, za ním doběhli Kaiserwalzer a Korfu.

"Dnešní vítězství je jen malou náplastí za nepovedenou Velkou pardubickou. Imphal to na Taxis odpálil o cvalový skok dřív, než měl a nedoletěl to. Ani dnes to nebyl Imphalův den, i když vyhrál. Jindy s Jardou krásně skáče, ale dneska dělal chyby, nevím proč," krčil rameny trenér Stanislav Popelka.

V dalších dostizích se radovali favorité. V Ceně správce dostihového závodiště se stylem start-cíl prosadil Elsid s žokejem Janem Odložilem, který zaskakuje na koních, které jinak jezdí zraněný žokej Jan Faltejsek.

Dárek v podobě vítězství k nedávným 70. narozeninám dostal Josef Váňa od žokeje Josefa Bartoše, který proťal cílovou pásku první s valachem Meeradlerem. "Pardubicím zdar a doufám, že se tu budeme ještě roky potkávat," řekl Josef Váňa poté, co mu tleskali dostihoví příznivci, kteří zavítali na závodiště.

Zdroj: tisková informace Dostihového spolku a.s.

Foto: poskytl Dostihový spolek a.s.




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE