reklama 11C

Jak to bude s jarními přehlídkami plemenných koní v Písku? Snad budou

ikonka

Zemský hřebčinec v Písku tradičně hostí nejen lednové a únorové předvýběry plemenných hřebců. Konají se tam také přehlídky plemenných koní. Ty jsou letos naplánované na dvě soboty 5. a 12. března. Pořadatelé zveřejnili podrobnosti o přípravách.
10.02.2022 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Jelikož se množí dotazy, zda letos proběhnou v Zemském hřebčinci Písek tradiční Jarní přehlídky plemenných koní, pořadatelé publikovali na internetových stránkách krátké stanovisko.
 
„Jsme věční optimisté a pevně věříme, že s jarním obdobím ustoupí všechny nejmenované nemoci, a že nařízení ohledně nich budou natolik uvolněná, abychom nejenom byli schopni je dodržet, ale abychom si zároveň tyto dny mohli užít. Počítáme tak s tím, že přehlídky budou. Chystáme vše potřebné, doufáme a těšíme se, byť zatím velmi opatrně, abychom nebyli zklamaní,“ popisují zástupci Zemského hřebčince.
 

Psali jsme: Úroveň hřebců při předvýběrech se každý rok zvyšuje, uvedla Civišová

 
„Chtěli bychom i dodržet tradiční model dvou přehlídek – první s prezentací všech jezdeckých disciplín, druhou se zaměřením na předvedení plemeníků na zkráceném parkuru. Pokud by počasí a okolnosti dovolily, pohráváme si i s myšlenkou předvedení na venkovním kolbišti,“ upřesnili.
 
Nejbližší akcí v písku bude ve dnech 18. a 19. února II. Předvýběr hřebců pro PK ČT. V neděli 20. února tam pak proběhne přehlídka plemenných hřebců ostatních plemen (HFLG, SHP a ČSP). Zmiňované přehlídky plemenných koní mají termíny 5. a 12. března.
 
Zdroj: ZH Písek
Ilustrační foto: Petr Bečka



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE