reklama 11B

Ignacius Reilly těsně druhý v Nagrodě Mosznej, Ponntos desátý v Paříži

ikonka

Nikoli v Paříži, ale ve Varšavě se zrodil úspěch dne z pohledu českých barev v zahraničí. Sedmiletý Ignacius Reilly v neděli korunoval výbornou sezonu těsnou druhou příčku v Nagrodě Mosznej. Nejlepší český sprinter Ponntos skončil v "Abbaye" desátý.
01.10.2023 20:37  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Potřetí v kariéře se hřebec Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové postavil na start grupy 1 Prix de l' Abbaye de Longchamp Longines (1000 m, 350 000 eur) v Longchamp. Pod Bauyržanem Murzabajevem se po startu posunul podél vnitřní bariéry na špici, ale už 300 metrů před cílem se svěřenec trenéra Miroslava Nieslanika nechal tlačit a za distancí ho začali pohlcovat útočící soupeři. Cílem proběhl na desátém místě z osmnácti startujících, asi 4 délky za vítěznou Highfield Princess.

V nejbohatším evropském dostihu Ceně vítězného oblouku prodloužil svou neporazitelnost francouzský derby-vítěz Ace Impact, který pod Cristianem Demurem brilantním výkonem zastínil Westovera a Onesta. Svěřenec Jeana-Claudea Rougeta přitom startoval na distanci 2400 metrů poprvé a stal se prvním vítězem bez dvouleté kariéry za posledních 33 let. Double Prix du Jockey Club a "Arc" v rámci jedné sezony získal naposledy Dalakhani v roce 2003.

Svůj největší podzimní mítink v neděli hostil i varšavský Sluzewiec. V rámcovém programu Wielké Warszawské, kterou ovládl Le Destrier se Szczepanem Mazurem, se blýskl Ignacius Reilly ze stáje Syndikát V3J. Sedmiletý bělouš připravovaný Evou Záhorovou ke třem letošním vítězstvím v Česku a na Slovensku málem přidal i prestižní Nagrodu Mosznej (1600 m, 78 750 zlotých). V cíli podlehl jen o krátkou hlavu pětiletému Anatorovi, o další krk zpět doběhl německý New Wizard.

Ignacius Reilly dlouho cválal v závětří a při vbíhání do cílové roviny byl ještě předposlední. Ve finiši v poklidu prošel polem podél bariéry a Jiří Chaloupka až do distance v klidu pozoroval naplno jezdící soupeře. Když někdejšího šampiona českých mílařů požádal o zrychlení, dostalo se mu bleskové odpovědi a teprve cílová kamera ho odkázala na druhé místo.

Stejný výsledek zaznamenal i čtyřletý Pretty King z tréninku Grega Wroblewského v proutěných překážkách Wielka Sluzewiecka (3200 m, 78 750 zlotých). V sedle s Markem Stromským prohrál jen s domácím Ministerem Wojny.

V Meranu sbírali tuzemští překážkáři umístění. V proutěných překážkách Premio Noi Del Cral (3300 m) finišoval Prince d' Orage druhý před Arc En Cielem, Rajani přidal třetí příčku v proutěných překážkách na 3000 metrů. Jedno vítězství v italských službách si připsal Jan Kratochvíl.

Foto: Tor Sluzewiec




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE