reklama 11B

Dvě březnové přehlídky plemenných koní v Písku. Druhá bude možná venku

ikonka

Hned dvě akce určené široké veřejnosti se uskuteční v areálu Zemského hřebčince Písek během března. Půjde o tradiční jarní přehlídky plemenných koní. Na rozdíl od předešlých let však bude mezi nimi delší časový rozestup.
15.02.2023 19:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
 
První přehlídka proběhne v sobotu 4. března od 11:00 hodin v kryté hale. Druhá je naplánována o tři týdny později, konkrétně na sobotu 25. března. Je to změna oproti minulosti, kdy se obě akce konaly týden po sobě. 
 
K posunutí termínu pořadatelé přistoupili kvůli tomu, že doufají v příznivé počasí, které by umožnilo uspořádat druhou přehlídku již na venkovním kolbišti. To pro předvedení koní nabízí lepší podmínky než krytá hala.
 
V obou případech se diváci mohou těšit na představení kolekcí různých plemen hřebců v majetku Zemského hřebčince Písek a také hřebců soukromých majitelů. 
 
„Pro laickou veřejnost bude jistě atraktivnější návštěva první přehlídky, která po předvedení hřebců na ruce nabídne divácky atraktivní podívanou v podobě celé řady ukázek práce s koňmi. Z pohodlí tribuny bude možné sledovat jezdeckou čtverylku, skokové i drezurní ukázky, dovednosti koní v různých zápřežích a mnoho dalšího,“ uvedla ředitelka hřebčince Hana Stránská.
 

Psali jsme: Pět desítek akcí v Zemských hřebčincích Písek a Tlumačov v roce 2023

 
V doprovodném programu je uvedena konkrétně skoková ukázka plemeníků, drezurní vystoupení sester Civišových, předvedení fríského koně s Vendulkou Šponarovou, jezdecká čtverylka zaměstnanců ZH Písek, ukázka ježdění v dámském sedle, ukázka práce chladnokrevných hřebců, ukázka Národního hřebčína Kladruby nad Labem, pas-de-deux jednospřeží, disco příběh v podání Skokového centra minikoní Przechwozd a vystoupení oddílu Jízdní policie Praha.
 
Druhá přehlídka bude více zaměřena na prezentaci kvalit a dovedností plemenných hřebců, což ocení zejména chovatelé a odborná veřejnost. I v tomto případě bude program zahájen hodinu před polednem. Další podrobnosti najdete na stránkách hřebčince www.zemskyhrebcinecpisek.cz.
 
Ilustrační foto: Petr Bečka



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE