reklama 11A

Christian Ahlmann převzal v Praze cenu pro nejlepšího jezdce GCL

ikonka

Již potřetí byli na slavnostním večeru v Praze vyhlášeni vítězové výročních cen GCL Season Awards za mimořádné výkony sezony 2022. Předání ocenění vítězům pěti kategorií proběhlo v předvečer zahájení GC Prague Playoffs.
17.11.2022 11:26  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Majitel nejlepšího koně: H. H Sheikha Maitha, tým Z7 – Z7 Ipswich
Souboj v této kategorii byl podobně těsný jako celá letošní Global Champions League. Z7 Ipswich letos nastoupil v šestnácti kolech na devíti různých mítincích GCL. Jezdcem tohoto hvězdného skokana je Shane Breen z týmu Roma Gladiators.
„Jsem velmi vděčný týmu Z7 a H. H Sheikha Maitha za tuto úžasnou příležitost. Měli jsme letos v rámci GCL fantastickou sezonu a těšíme se na nadcházející víkend,“ řekl Shane Breen v zastoupení svých majitelů.
 
Chovatel nejlepšího koně: Miriam van der Kloet – Z7 Ipswich
Ocenění pro chovatele jednoho z nejlepších světových parkurových koní současnosti převzala Miriam van der Kloet, chovatelka Z7 Ipswiche. Vnuk výborného Quick Stara je skutečná hvězda. Odchovat koně tak výjimečného kalibru je extrémně těžké a valachův talent, inteligence, síla a schopnost excelovat ve všech typech arén letos uchvátily jezdecký svět.
„Je to fantastický pocit. O tomto ocenění jsem se dozvěděla před dvěma týdny v Masstrichtu a v první chvíli jsem si pomyslela: Páni! Nikdy by mě nenapadlo, že něco takového zažijeme,“ řekla Miriam.
 
Nejlepší jezdec U25: Mike Kawai
Když GCL vznikla, důležitým elementem byla od začátku přítomnost mladých jezdců v týmech jako podpora další generace našeho sportu. Nejlepším jezdcem kategorie U25 se letos stal Mike Kawai, který v této sezoně prokázal svůj talent a potenciál na jedenácti zastávkách seriálu. Ve svých 24 letech výrazně pomohl týmu London Knights k osmému místu v pořadí GCL.
„Za veškeré úspěchy vděčím svému koni Goldwinovi, který změnil mou kariéru. Je pro mě velkou ctí získat toto ocenění. Mám radost a děkuji celé Global Champions League,“ usmíval se Mike.
 
Nejlepší jezdec GCL: Christian Ahlmann
Druhý rok za sebou ovládl kategorii nejlepší jezdec GCL Christian Ahlmann. Člen týmu Shanghai Swans svými výkony proti nejlepším jezdcům na světě v nejtěžších soutěžích opět potvrdil své postavení. Christianova letošní bilance byla obzvlášť působivá, neboť podával konzistentní výkony na různých koních a v různých arénách po celou sezonu GCL.
„Vážím si, že jsem tuto trofej získal už podruhé za sebou. Mám skvělou sestavu koní, což je velké publikum. Chtěl bych ještě jednou poděkovat Janu Topsovi a jeho týmu za to, že vytvořili pro náš sport tak skvělou sérii závodů,“ konstatoval Ahlmann.
 
GCL Super Cup začíná v pražské O2 areně ve čtvrtek od 20:00, kdy se dvanáct týmu utká ve čtvrtfinále. Veškeré dění lze sledovat v streamu na www.gctv.gcglobalchampions.com.
 
Foto: Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE