reklama 11D

Brzký restart sezony v Šamoríně: Dvoje aprílové Danube Spring Live

ikonka

Pořadatelé ze společnosti Riders & Dreams jsou opět mezi premianty v rámci oživení jezdecké sezony. V dubnu by se měly uskutečnit v Šamoríně hned dvoje parkurové závody série Danube Spring Live, které na sebe plynule navážou.
24.03.2021 20:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D
 
První ze série Danube Spring Live 2021 proběhnou na venkovních kolbištích x-bionic® sphere v Šamoríně od 16. do 18. 4. Hned v dalším týdnu bude sportovní program pokračovat čtyřdenním mítinkem. Závodit se bude od 22. do 25. 4. 
 
S ohledem na aktuální nákazovou situaci se bude vše konat v tzv. sportovní bublině, a to jak pro lidské účastníky, tak pro ty koňské. Jezdci a další členové ekip budou potřebovat negativní PCR ne starší 72 hodin, případně antigenní test ne starší než 48 hodin na Covid-19.
 
AKTUALIZACE:
Účast koní byla původně podmíněna buďto tím, že budou očkovaní (resp. v imunitě) proti EHV-1,4 ne starší než 6 měsíců nebo budou mít negativní test PCR EHV-1 ne starší než 10 dní. Dle nejnovějších informací toto však nakonec vyžadováno nebude.
 
„Podmínkou pro svod koní nebude vakcinace koní proti EHV-1,4, jak jsme původně předpokládali. Při příjezdu koní bude probíhat veterinární kontrola, včetně měření teploty a v případě, že některý z koní bude mít zvýšenou teplotu, nebude do areálu vůbec vpuštěn,“ uvádí Rebert Pál ze společnosti Riders & Dreams.
 
„Doporučujeme majitelům koní, aby si s sebou vzali vlastní teploměry, neboť jednou z povinností bude dvakrát denně měřit koním teplotu, kterou budou povinni zapisovat na formulář umístěný na boxu. Kromě pravidelných kontrol budou též namátkově probíhat měření veterinárním delegátem a v nezbytných případech jsme připraveni koně, kteří by vykazovali známky onemocnění, okamžitě izolovat ve stájích mimo areál. Budou samozřejmě dodržována veškerá doporučení vydaná FEI, příp. veterinární správou. Apelujeme zároveň na všechny jezdce a majitele koní, aby udělali maximum v prevenci šíření jakékoliv infekční nákazy. Očkování proti EHV-1,4, případně negativní PCR test určitě doporučujeme, nebude se však jednat o podmínku pro účast při našich závodech,“ dodal Robert Pál.
 
Podrobnosti jsou dostupné na webu www.ridersanddreams.sk, příp. na sociálních sítí Riders & Dreams Events.
 
Ilustrační foto: Sibil Slejko, poskytnuto Riders & Dreams



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE