reklama 11A

Zemřela Lucie Hamarčáková. Koňská komunita se semkla a pomáhá rodině

ikonka

V pondělí 27. dubna navždy odešla Lucie Hamarčáková známá jako organizátorka dětských táborů na farmě Lukafarm v Prosenické Lhotě. Její sestra společně s Hanou a Tomášem Vášáry založili sbírku, která hned první den zaznamenala velkou vlnu podpory.
30.04.2020 14:45  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Pondělí 27. dubna 2020 se stalo velmi tragickým dnem pro Luboše a Aničku Hamarčákovy. Po těžké nemoci zemřela v pouhých 41 letech manželka a maminka Lucie, která již řadu let organizovala oblíbené dětské tábory na rodinné farmě Lukafarm v Prosenické Lhotě. Jakoby nestačila tak velká rána v podobě ztráty blízkého člověka, Luboš s Aničkou se nyní musí vypořádat také s tíživou finanční situací. Luboš opustil své zaměstnání, aby mohl být své nemocné ženě na blízku. A tak hned krátce po smrti Lucky byla uspořádána sbírka.
 
"Ihned potom, co jsme se s manželem dozvěděli o smrti Lucky, jsme kontaktovali její sestru Zuzanu, a poprosili ji o spolupráci se založením sbírky. Nadační fond Znesnaze21.cz je přesně to, co mi mnoho let při ztrátě blízkých známých chybělo. Každý chceme vždy pomoci, ale nikdo nevíme jak. Ptát se na číslo účtu pozůstalých na pohřbu se opravdu nehodí. Tato sbírka je pro mě tedy skvělou volbou," vysvětlila situaci jedna ze zakladatelek sbírky Hana Vášáryová. 
 
"Lucie Hamarčáková byla neuvěřitelná holka, která svůj život obětovala rodině, koním a všem, kteří potřebovali pomoc. Měla účetnickou firmu a vlastnila malý krámek s jezdeckými potřebami v Neveklově. Na své malebné farmě Lukafarm v Prosenické Lhotě pořádala jezdecké tábory a starala se o zachráněné a týrané koně i jiná zvířata. Mnoha městským dětem tak ukázala pravou lásku k přírodě a učila je, jak s ní s pokorou nakládat. Rakovina její tempo mnoho let ani nezpomalila. I když byla sama vážně nemocná, stále se rozdávala všem, co pomoc potřebovali. Její manžel Luboš opustil práci a poslední čtyři měsíce jí byl oporou 24 hodin denně. Do posledního dechu bojovala a žila pro svoji dcerku Aničku. Osud vsak rozhodl," vzpomíná na zesnulou Lucii Hamarčákovou Hana Vášáryová a dodává: "Teď je řada na nás, abysme pomohli v této tragické chvíli Lubošovi a Aničce, kteří bojují statečne dál s hypotékou. Děkujeme všem, kteří pomohou."
 

Již během prvního dne zaznamenala vypsaná sbírka obrovskou vlnu zájmu a pokračuje dále. Přispět můžete i vy na tomto odkazu.

 

Foto Ivana Čelikovská



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE