reklama 11D

Zduchovická Big Tour CSI2* začala úspěchem Čechů. Pět v top šestici

ikonka

Mezinárodní parkurové závody CSI2* ve Zduchovicích začaly soutěžně již ve středu, ale ve čtvrtek se dostalo i na vyšší skákání. V zahajovací části Big Tour startovalo přes padesát dvojic a výrazně se dařilo domácím. Vyhráli Luděk Smaha a Illusion.
02.06.2022 18:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
V úvodní části Big Tour při mezinárodních skokových závodech kategorie CSI2* ve Zduchovicích se představila téměř kompletní domácí parkurová špička. Pro některé z reprezentantů se však spíše jednalo o zahajovací skákání a naplno soutěžit začnou až při páteční hlavní soutěži, která je stejně jako nedělní Velká cena započítávaná do Longines Ranking Mezinárodní jezdecké federace. 
 
Na parkuru s výškou překážek do 140 centimetrů na čas nakonec vyhrál Luděk Smaha na hřebci Illusion, který projel kurzem za 65,69 vteřin. O 14 setin pomalejší byl Rakušan Stefan Eder na klisně Centa Girl. Ostatní účastníci již byli výrazněji pomalejší. Třetí místo ve výsledkové listině zaujala Kateřina Veselovská v sedle valacha Ecelando DD. Té časomíra ukázala v cíli hodnotu 68,39. 
 

Psali jsme: Ve Zduchovicích očekávají při CSI rekordní účast. Dorazí přes 300 koní

 
Také na dalších příčkách skončili Češi, a to s odstupem v řádu desetin sekundy. Z čtvrté příčky se radovala Barbora Vojtková na Catarovi, pátý byl Marek Hentšel startující na Trend Denseldamovi Z a na dekorování se dostala ještě Tereza Svobodová s Britanií. Té projetí celé trasy parkuru zabralo bez jedné setiny rovných 70 sekund. 
 
Závody CSI2* ve Zduchovicích pokračují až do neděle. V pátek se uskuteční šest soutěží a v sobotu ještě o jednu více. V neděli vše vyvrcholí Grand Prix s dotací 26.000 eur. Veškerý soutěžní program živě přenáší internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE