reklama 11B

Nine Ou Four drží formu. Luka se vrátil do zasněženého Chantilly

ikonka

Čeští koně ve čtvrtek absolvovali poslední lednové starty v zahraničí. Z dvojice trenéra Václava Luky ml. byl v Chantilly úspěšnější veterán Nine Ou Four.
31.01.2019 14:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

Devítiletý hnědák Nine Ou Four, který se 3. ledna stal prvním letošním vítězem v českém tréninku, se ve čtvrtek úspěšně vrátil do Francie. Zástupce Syndikátu V3J si pod Petrem Foretem doběhl pro čtvrté místo v prodejce Prix du Carrefour Jamin (1400 m, 15 000 eur) v zasněženém Chantilly.
 
Foret, který hřebce kromě lednového vítězství vedli při jeho triumfu ve sprintu při Českém derby v sezoně 2015, zvolil obvyklou průběh ze zadních pozic. Záhy po startu Nine Ou Four dokonce cválal na poslední příčce za polem a v oblouku ztrácel na špici dobrých 12 délek.
 
V cílové rovině přišel svěřenec Václava Luky ml. svým typickým táhlým koncem, který tentokrát stačil na čtvrté místo. O dotaci 1500 eur však musel Nine Ou Four do poslední chvíle bojovat s dvojicí soupeřů. Nakonec odolal o hlavu, na vítěze ztrácel 4 délky.
 

Čtěte také: Jezdil Shergara i Shareef Dancera. 83letý trenér se rozloučil

 

Luka odpoledne v Chantilly sedlal ještě tříletou Icebee ze stáje Westminster Race Horses. Do Jarní ceny klisen hlášená klisna hned po startu Prix du Rond Fille de l' Air (1600 m, 25 000 eur) inkasovala kolizi s jedním soupeřů a posléze se usadila v blízkém druhém sledu kolem šestého místa. Už při nabíhání do oblouku ji ale Coralie Pacaut musela začít přistrkovat a v cílové rovině se Icebee propadla mimo dotované pozice. Do cíle doběhla desátá.
 
Pro Icebee, která dosud startovala výhradně ve Francii, to byl šestý start kariéry. Z loňské sezony má na kontě dvě umístění z Chantilly a Lyonu - Parilly.
 
 
Ilustrační foto: TMM




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE