reklama 11A

Váňův velký finiš v Cagnes-sur-mer: Zvítězili Ange Pitou i Edinson

ikonka

Předposlední den překážkového mítinku v Cagnes-sur-mer přinesl double trenéra Josefa Váni mladšího. Postarali se o něj podruhé za sebou úspěšný Ange Pitou ve steeplechase a Edinson v proutěnkách. Česká ekipa tak má na kontě už čtveřici vítězství.
03.01.2024 19:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Den poté, co trenér Josef Váňa mladší vyjádřil v podcastu EquiRadia spokojenost s dosavadní bilancí dvou vítězství v Cagnes-sur-mer, si výprava z Karlovarska ve středu ještě výrazně polepšila. Šampion italských překážkových trenérů v rámci předposledního dne mítinku nasedlal dva vítěze a připsal si cenné double.

Výborný výkon podal při svém debutu ve francouzské steeplechase pětiletý Ange Pitou, startující na Azurovém pobřeží v barvách Josefa Váni. Valach dokonale navázal na svůj suverénní triumf na proutěných překážkách ze Štědrého dne a ve velkém stylu ovládl i steeplechase classe 4 Prix des Iles de Lerins (3800 m, 35 000 eur).

S progresivním hnědákem se ve středu počítalo, na start šel s kurzem 55:10 a své početné příznivce nezklamal. Žokej Jan Kratochvíl mu připravil optimální průběh dostihu, když dlouho cválal u bariéry na čtvrtém místě blízko vedoucích koní. V závěrečném oblouku se posunul na druhou příčku a do cílové roviny už vbíhal jako první. Hravě odskočil a navzdory vypuštěnému závěru měl na druhého v pořadí 11 délek k dobru.

 

Čtěte také: Další rok plný výzev. Deset otázek před dostihovou sezonou 2024

 

"Že je dobrý, jsme věděli. Dosud ale neměl možnost naplno projevit své kvality, hodně se tlačí doleva a dosud běhal na pravou ruku. Tady ho jezdec umístí k bariéře a to jeho výkonu hodně pomáhá. V práci je vidět, že je lepší než normální koně, je v něm něco navíc," řekl Josef Váňa mladší ve středečním Podcastu Martina Cápa na EquiRadiu.

Na úspěch tréninkového kolegy vzápětí navázal osmiletý Edinson, který s Josefem Bartošem triumfoval v prodejních proutěných překážkách Prix Pierre Thomas (3500 m, 20 000 eur). I valach stáje Scuderia Aichner SRL, s kurzem 69:10 člen skupiny spolufavoritů, si v průběhu počínal aktivně. Držel se mezi nejlepší trojicí a v cílové rovině přišel s úderným finišem. Někdejší vítěz Gran Corsa Siepi Nazionale udržel o půl délky za sebou dotírajícího Nippera. Ve čtvrtém startu v rámci mítinku tak zaznamenal svůj nejlepší výsledek.

O rok mladší Zio Reginaldo se do Cagnes-sur-mer vrátil po prosincovém vítězství ve steeplechase v Pise a potvrdil vzestup formy. V proutěných překážkách classe 3 Prix des Iles de Porquerolles (4000 m, 37 000 eur) doběhl čtvrtý s odstupem 3 1/4 délky na vítěze.

Nedařilo se tak pouze pětiletému Loudovicovi, který se v proutěnkářském handicapu Prix de l' Ile Rousse (4000 m, 39 000 eur) nedostal přes jedenácté místo.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE