reklama 11B

V Martinicích se píše poslední kapitola Českého skokového poháru 2019

ikonka

Český skokový pohár 2019 vrcholí. Poslední mítink domácí parkurové extraligy odstartoval ve středu 18. září, kdy bylo na programu pět rámcových soutěží. Z hlediska seriálových soutěží se ovšem všechno podstatné odehraje až během víkendu.
18.09.2019 16:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Ve středu, ve čtvrtek a v pátek je program finálového mítinku Českého skokového poháru složen především z rámcových soutěží. Diváci uvidí každý ze všedních dnů více jak 250 startů. To nejzajímavější však přijde na řadu v sobotu a v neděli.
 
Zatímco první den je nejvyšší soutěží parkur do 125 centimetrů, ve čtvrtek se bude skákat nejvýše na úrovni jednohvězdového ST (tj. do 135 centimetrů) a v pátek se odehraje generálka před Velkou cenou Martinic s výškou překážek 140 centimetrů. V sobotu je mj. na programu dílčí finále Czech Junior Cupu a o poslední seriálové body v rámci kvalifikační části se utkají i jezdci kategorie U25. Vrcholem dne se stane Velká cena Martinic pod patronací společnosti Martinice Group. 
 
Na seznamu účastníků Velké ceny Martinic figurují všichni jezdci na předních příčkách Českého skokového poháru, kteří mají ještě šanci ucházet se o finálový start. Prvním z žebříčku, kdo se v této soutěži bude chybět, je sedmá umístěná Tereza Mücková, jejíž stájová jednička – hřebec Control Me Karsit – je momentálně zdravotně indisponován. Diváci každopádně budou svědky napínavého souboje o postup do finálové čtyřky, do níž se může ještě kromě Jana Štětiny, Rudolfa Doležala, Jana Chýleho a Lucie Strnadlové kvalifikovat také průběžně pátý Ondřej Pospíšil a šestý Marek Klus. Poslední zmíněný by však musel nejen zvítězit, ale ještě by nesměla bodovat Lucie Strnadlová, aby se s ní o postupovou pozici mohl rozeskakovat. Navíc by se nesmělo dařit ani Ondřejovi Pospíšilovi, jenž má reálnou šanci aktuálně čtvrtou umístěnou Lucii Strnadlovou předstihnout, jelikož na ni ztrácí jen dva body.
 
Nedělní program otevře v 8.00 hodin ráno finále Amateur Tour pro jezdce nad osmnáct let, kteří v posledních dvou letech nestartovali v soutěžích S** (130 cm) a vyšších. Hned poté proběhne finálová soutěž Czech Junior Cupu. Ta je rozdělena na dvě části – skupina A pro děti a skupina B pro juniory od 16 do 18 let. Velkého vrcholu se dočká také třetí rámcový seriál zastřešovaný Asociací ČSP určený pro jezdce do 25 let, označovaný jako U25. Zlatým hřebem pak bude velké finále pro TOP4 jezdce Českého skokového poháru, kteří si mezi sebou vystřídají své koňské svěřence. 
 
V Amateur Tour ceny pro medailisty věnovala společnost Equestrians. Vítěz získá dámské jezdecké boty v hodnotě 17.000 korun, druhý umístěný bezpečnostní třmeny v hodnotě bezmála osm tisíc a třetí pak odpocovací deku v hodnotě téměř pěti tisíc korun. Na první tři umístěné čeká také zvláštní cena od společnosti PRIMAZAJEZD.cz. Pro vítěze obou dvou kategorií Czech Junior Cupu je připraveno sedlo Equipe od sedlářství Libich. Vedle finanční dotace soutěže od pořadatele věnuje Česká jezdecká federace do každé juniorské kategorie 20.000 Kč, jež se rozdělí mezi prvních deset umístěných. Nejlepší trojice ve finále seriálu U25 obdrží poukázky do obchodu Jeanswear.cz a lepší polovina účastníků získá poměrnou část dotace soutěže ve výši 30.000 Kč. Mezi finalisty Českého skokového pohár bude rozděleno 120.000 Kč, přičemž na vítěze čeká 48.000 a ostatní získají vždy o 12.000 méně než lépe umístěný jezdec. Ten nejúspěšnější si navíc odveze z Martinic sedlo od společnosti Equestrians. Společnost Bioveta darovala věcné ceny pro všechny umístěné.
 
Další podrobnosti najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE