reklama 11B

Unikátní krmivo na českém trhu. Energys Mash bez obilovin

ikonka

/PR článek/ Značka Energys® přichází na český trh s novinkou – krmivem pro koně MASH, které je součástí řady PREMIUM. Krmivo vzniklo na základě požadavků zákazníků, kteří chtěli pro své koně krmení ve formě kompletního mashe.
02.11.2020 10:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Krmivo Energys® MASH bez obilovin vzniklo na základě požadavků zákazníků, kteří chtěli pro své koně krmivo ve formě kompletního mashe, aby vlhčené krmné dávky nemuseli míchat z více druhů krmiv. 
 
Ve spolupráci s Veterinárními lékaři z VK Heřmanův Městec a zahraničním partnerem byla vyvinuta zajímavá receptura, která je na českém trhu s krmivy ojedinělá. Obsahuje netradiční suroviny a komponenty, které usnadní starším a nemocným koním, kteří mají problém s kvalitou zubů, přijmout pohodlně krmivo, které je udrží v dobré kondici. 
 
MASH pomůže i koním v rekonvalescenci a po operacích trávicího traktu, aby mohli znovu na jeho základě postupně začít přijímat další krmivo. Podrží je v době, kdy nemohou z různých zdravotních nebo věkových důvodů přijímat běžnou krmnou dávku.
 
Energys® MASH neobsahuje obiloviny, takže je ideální také pro koně, kteří trpí některým z metabolických syndromů (inzulínová rezistence, Cushing syndr., Tying Up, apod.), u kterých nemohou přijímat krmiva s vyšším obsahem sacharidů. MASH se může krmit i sportovním a hobby koním pro zpestření krmné dávky, nebo na vícedenních závodech. Po příjmu krmiva ve formě kaše (mash) koně vždy lépe regenerují a tato krmiva udržují trávicí soustavu i při větší zátěži stále v dobré kondici.
 
Energys® MASH má vysoký obsah vlákniny (obsahuje pšeničné otruby, vojtěškové úsušky, jablečné výlisky, cukr. řízky, bojínkové seno) a proto je nutné ho namočit. Postačí, když se přibližně 30 min před krmením namočí MASH vlažnou (ne horkou – zničila by probiotika a vitamíny) vodou v poměru 1,5 až 2 díly vody na 1 díl MASHe. Až má směs strukturu vlhké rašeliny a všechny granule jsou rozpuštěné, je možno podávat ji koním.
 
Mimo jiné zajímavé komponenty, obsahuje Energys® MASH i produkt Sainfon – což je doplněk obsahující vlákninu z luskovin, která má vysoký obsah taninů a působí proti parazitům trávicího traktu. Tato složka má také velmi kvalitní vlákninu a škroby a vysoký obsah proteinu. Je ověřeno, že Sainfon zvyšuje produkci slin u koní. Sliny sousto obalí a soda, která je ve slinách obsažena, neutralizuje částečně žaludeční kyselinu. Toto proslinění je mimo jiné preventivním opatřením proti výskytu a vzniku žaludečních vředů u koní. 
 
Vysoký podíl lněného semene do MASHe vnáší dostatek nenasycených mastných kyselin, především Omega 3 a 6 a slizové látky, které umožňují hladký průchod tráveniny trávicím traktem koně. Toto je důležité především u koní stojících delší dobu po operačních zákrocích nebo úrazech a prodělaných kolikách.
 
Důležitou složkou MASHe jsou taky organické a anorganické minerály a stopové prvky. Tyto nezbytné složky krmné dávky zajistí koním vyrovnanou krmnou dávku a podpoří základní životní funkce a imunitu. Kvalitní trávení vlákniny zajišťuje MASH díky prebiotikům (oligosacharidy mananů, pektinové vlákniny z cukrovkových řízků a jablečných výlisků, kvasinky YEA SACC), které podporují rozvoj střevní mikroflóry u léčených nebo velmi vytížených sportovních koní.
 
Díky krmivu MASH se sortiment značky Energys® posunul zase o něco dál v možnostech pomoci koním, kteří jsou nějakým způsobem handicapováni při příjmu běžného krmiva. V zimních měsících, kdy u nás chybí pastva, udělá MASH dobrou službu všem koním bez rozdílu.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE