reklama 11B

Účast ve VV ČJF je pro mě výzva na dva měsíce, říká Michaela Kodadová

ikonka

Do pozice viceprezidenta ČJF pro sport byla na celostátní konferenci zvolena Michaela Kodadová. Přestože je to pro ni dočasná funkce na dva měsíce, bude se snažit pomoci. „Uvítala jsem, že byl prezidentem ČJF zvolen Radek Rouč,“ řekla v rozhovoru.
26.10.2021 13:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Michaela Kodadová aktuálně vykonává funkci viceprezidentky České jezdecké federace pro sport, což je však v jejím případě pouze dočasná záležitost, jelikož by jí do dvou měsíců měla na této pozici nahradit současná prezidentka ČJF Olga Plachá. Její prezidentský mandát totiž vyprší až k 27. listopadu, a proto proběhla při celostátní konferenci v Nymburku volba jiného viceprezidenta pro sport, který se defacto zavázal ihned rezignovat. 
 
„Smyslem mého zvolení bylo urychlení konference, která byla velmi vleklá,“ podotkla v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Michaela Kodadová. Hned druhý den po zvolení tak dle původní dohody zaslala písemnou rezignaci na Českou jezdeckou federaci. Po dobu dvou měsíců se však bude do chodu plnohodnotně zapojovat a účastnit se schůzí. 
 
„Jsem sama zvědavá, jak vůbec takové Výkonné výbory probíhají, protože jsem nikdy nebyla součástí tohoto orgánu ČJF. Na druhou stranu si myslím, že mohu přispět svými celoživotními zkušenostmi se sportem obecně, ať už to byly moje aktivity, nebo aktivity mých dětí. Tato oblast mě velmi zajímá, a i na ty dva měsíce se budu ráda podílet na práci ve Výkonném výboru. Cítím však stále potřebu se ještě věnovat mým třem dětem a mé firmě. Tak to nyní beru jako první krok, že se tomu budu moci třeba někdy v budoucnu věnovat více. Je to pro mě výzva na dva měsíce, ale budu se snažit pomoci,“ pokračuje Kodadová. 
 

Nepřehlédněte: Nikita Kodadová: Chci jít ve stopách maminky a dědy na našem statku

 
Po celostátní konferenci České jezdecké federace byla Michaela Kodadová plná smíšených dojmů. Celý proces byl dle jejích slov velmi zdlouhavý a přinášel i spoustu emocí kolujících nejen na sociálních sítích. Bylo zřejmé, že se konference účastnili lidé, kteří toužili po změnách ve vedení této organizace. „Myslím, že nikdo neměl problém z toho, že by Česká jezdecká federace nefungovala. Na druhou stranu jsem cítila, podobně jako mnozí jiní aktivní členové, že Česká jezdecká federace potřebuje nějaký impulz, nějaké změny,“ konstatuje.
 
„Zvolení Radka Rouče do funkce prezidenta České jezdecké federace pro mě bylo upřímně velikým překvapením. Ten impulz asi vznikl až při konferenci. Ale musím podotknout, že díky všem kandidátům na prezidenta České jezdecké federace se rozvolnila vlna očekávající změnu. Nakonec jsem uvítala, že se Radek Rouč nechal nominovat a přijal roli prezidenta ČJF. Přijde mi to jako skvělý pokrok,“ myslí si Kodadová. 
 
Pro většinu lidí z jezdeckého sportovního prostředí byl Radek Rouč relativně neznámou osobností, což však neplatí v případě této členky Plzeňské oblasti ČJF. Mnoho let se totiž přátelí s přední parkurovou jezdkyní Nikolou Bielíkovou, jež je partnerkou Radka Rouče. I díky tomu se s ním pravidelně potkává na závodech. Spokojena je i s výběrem dalších členů Výkonného výboru. „Každé nové koště dobře mete a doufám, že to bude i v tomto případě. Jak to dopadne, to budeme moci zhodnotit až za čtyři roky,“ uzavírá Michaela Kodadová téma o aktuálním dění na České jezdecké federaci v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: EquiRadio



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE