reklama 11B

Světový pohár v parkurech zavítá do Olomouce v červnu již podesáté

ikonka

Na konci června bude hostit olomoucké Equine Sport Center jubilejní desátý ročník mezinárodních skokových závodů zařazených do série Světového poháru. Pořadatelé chystají řadu novinek, tou nejviditelnější je nový vizuál a generální partner akce.
27.04.2023 12:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ve dnech 22. až 25. června se na kolbiště Equine Sport Center Olomouc vrací tradiční Světový pohár v parkurovém skákání, který se na tomto místě uskuteční již podesáté. Jak uvedli pořadatelé v tiskové zprávě, poprvé to však bude pod názvem Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc. 
 
„Je nám potěšením, že do druhé dekády našich mezinárodních skokových závodů vstoupíme s novým generálním partnerem, jímž se stala Banka CREDITAS a.s. I díky ní budeme moci nabídnout účastníkům a divákům další nezapomenutelný sportovní zážitek v komfortním prostřední tohoto areálu,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková. 
 
„Jsem rád, že se Banka CREDITAS stala generálním partnerem tak prestižní události, jakou je Světový pohár v parkurovém skákání. Je to zážitek nejen pro jezdce, ale i pro diváky, kterých se do Olomouce sjíždí vždy velké množství. Parkur vyžaduje odvahu, obratnost, preciznost a maximální souhru a propojení. To jsou atributy, které Banka CREDITAS podporuje nejen ve sportu,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS a.s. Vladimír Hořejší.
 
Během čtyřdenního mítinku proběhne 21 soutěží, které jsou dotované celkovou částkou 86.000 eur. „V rámci kategorie CSI2*-W jsou vypsané dvě soutěže bodované do žebříčku Mezinárodní jezdecké federace Longines Ranking a třetí je součástí CSI U25. Nedělní Grand Prix, která je naplánována od 12:00 hodin, je opět započítávaná do centrální evropské ligy Světového poháru. Bude zároveň kvalifikací pro olympijské hry v Paříží 2024 a mistrovství Evropy seniorů 2023,“ upřesnila ředitelka olomouckého Equine Sport Center Kristýna Koutná, která taktéž vykonává funkci ředitelky akce. Součástí CSI2*-W budou tři tříkolové túry – Bronze Tour (120 až 125 cm), Silver Tour (130 až 135 cm) a Gold Tour (140 až 145 cm).
 

Psali jsme: Světový pohár v drezuře se vrátí do Olomouce. Proběhne třicet soutěží

 
Do Olomouce tradičně jezdí i mladí reprezentanti do 25 let. Pro tuto skupinu jsou vypsané tři soutěže, přičemž ta hlavní naplánovaná na nedělní odpoledne je součástí oblíbeného European Youngster Cupu. Jedním ze sobotních vrcholů bude Grand Prix juniorů, pro něž je taktéž vypsaná celá túra. Další tři soutěže jsou pak určené mladým 6 a 7letým koním v kategorii CSI1*YH. „Novinkou je letos amatérská túra Elite tour CSIAm-A na výškách 110 až 115 centimetrů, která bude otevřená pro české jezdce a koně bez nutnosti FEI pasu. Jezdci si tak budou moci vyzkoušet atmosféru mezinárodních závodů a také parkury od čtyřhvězdičkového stavitele,“ doplnila Koutná. 
 
Tím zmíněným stavitelem kurzů je osmačtyřicetiletý Portugalec Bernardo Costa Cabral, jenž roli course designera vykonával v Olomouci již v loňském roce. Má velmi bohaté zkušenosti z celé řady prestižních mítinků nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech amerických, Kanadě, nebo Spojených arabských emirátech. Připravoval parkury například pro olympiádu mládeže, kterou v roce 2018 hostilo Buenos Aires. 
 
„Za desetiletou historii těchto závodů se již u nás vystřídalo několik opravdu špičkových stavitelů. Bernardo Costa Cabral dříve spolupracoval s Olafem Petersenem, který v Olomouci navrhoval kurzy v letech 2014 až 2016. V roce 2017 ho nahradil Peter Schumacher. Ten se této role v Equine Sport Center zhostil i v roce 2018. Ital Uliano Vezzani, jenž je dvorním stavitelem při prestižní sérii Global Champions, přijal naše pozvání v roce 2019. O rok později ho pak vystřídal Chorvat Eduard Petrovic. Před dvěma lety si jezdci mohli vyzkoušet parkury, jež chystal Alan Wade z Irska. A jelikož vloni Bernardo Costa Cabral měl od účastníků výborné reference, pozvali jsme ho i letos,“ připomněla jména předešlých stavitelů Barbora Hubáčková.
 
Závody Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se uskuteční pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje pana Josefa Suchánka a primátora statutárního města Olomouce Miroslava Žbánka. Podrobnosti o programu najdou zájemci na stránkách www.csiolomouc.cz. 
 
Foto: Kateřina Návojová, poskytlo ESC Olomouc
Zdroj: tisková informace ESC Olomouc
 
Video reportáž z loňského CSI-W v Olomouci:
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE