reklama 11A

Světový pohár Mechelen: Daniel Deusser ujel hvězdným soupeřům o třídu

ikonka

V pondělí 30. prosince se v Mechelenu odehrála devátá soutěž bodovaná do Světového poháru Západoevropské ligy FEI v parkurovém skákání. Zabodoval v ní německý reprezentant Daniel Deusser a korunoval tak svou úspěšnou účast.
30.12.2019 20:10  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Daniel Deusser s Tobagem Z na snímku z GC PPO 2019. Foto: Stefano Grasso

Celkem devět kol má za sebou halový Světový pohár v parkurovém skákání bodovaný do žebříčku Západoevropské ligy FEI. To poslední hostil v pondělí 30. prosince Mechelen, a stejně jako osmkrát před tím, postavily se v něm proti sobě největší skokové hvězdy.
 
Na start soutěže do 160 centimetrů se postavilo 36 dvojic, z nichž přesně třetina dokázala překonat základní kurz bez chyb. V rozeskakování byl nakonec suverénní německý jezdec Daniel Deusser v sedle klisny Killer Queen VDM. Cílem projel s nulou v čase 41,37 sekundy. Druhému jezdci v pořadí, jímž byl Pius Schwizer (SUI) na ryzákovi Cortney Cox, ulej o dvě a půl sekundy. Třetí pak dojel domácí jezdec Wilm Vermeir s hnědákem Iq van het Steentje.
 
Belgické barvy zářily i o den dříve v nejvyšší nedělní soutěži. Tou byla Grand Prix do 150 centimetrů, kterou ovládl v rozeskakování Belgičan Niels Bruynseels v sedle valacha Delux van T & L. Jen o pět setiny sekundy za ním skončil Francouz Julien Epaillard s Toupie de la Roque a třetí místo obsadila Američanka Jessica Springsteen s klisnou Volage du Val Henry.
 

Výsledky najdete ZDE





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE