reklama 11B

Standing ovation pro Edwinu Tops-Alexander

ikonka

Poprvé v historii Global Champions se na startu jedné soutěže sešli vítězové jednotlivých LGCT Grand Prix. V sobotu podvečer v O2 aréně si mezi sebou změřilo síly 16 jezdců a nejvíce se ve dvoukolové Super Grand Prix dařilo Edwině Tops-Alexander…
16.12.2018 00:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Super Grand Prix se jela jako dvoukolová soutěž na parkuru té nejvyšší možné obtížnosti, s výškou překážek 160 centimetrů. První kolo překonali pouze dva jezdci bez trestných bodů, a to Harrie Smolders se čtrnáctiletým valachem Ziniusem a také australská reprezentantka Edwina Tops-Alexander, která sedlala jedenáctiletou klisnu Californii. S jedním trestným bodem za překročený čas je následoval Ir Shane Breen.

Dalších pět jezdců mělo na kontě z prvního kola pouze jedno shození, což slibovalo napínavou podívanou ve druhém kole. To se potvrdilo a diváci viděli mnoho změn v pořadí. Dle výsledků z prvního kola byl jedním z favoritů Harrie Smolders, soutěž však pro pád nakonec nedokončil.  

Jako poslední vstupovala do arény v rámci druhého kola bezchybná Australanka Edwina Tops-Alexander, která tak znala výsledky soupeřů. Do té doby byl na průběžně první pozici německý jezdec Ludger Beerbaum, jenž měl na kontě celkem 4 trestné body, a to z prvního kola. Jeho čas 61,56 vteřin byl k překonání, což někteří více chybující jezdci již ukázali.

Edwina Top-Alexander si mohla v sedle jedenáctileté klisny Californie si cestu za vítězstvím zkomplikovala chybou zhruba v polovině kursu. Jezdkyně však po shození výrazně zrychlila a její čas 61,08 jí nakonec přesto zajistil vítězství. Ovace ve stoje si užila hned po projetí cílem, když diváci mohutně tleskali historicky první vítězce Super Grand Prix.

Druhé místo tak získal Ludger Beerbaum s patnáctiletým valachem Casellem. K vidění byl ještě jeden výkon se 4 trestnými body celkem. Z třetí pozice se radoval nizozemský jezdec Frank Schuttert, který s desetiletým hřebcem Chianti´s Champion chyboval pouze jednou v prvním kole. Oproti Edwině Tops-Alexander a Ludgeru Beerbaumovi však předvedl v druhém kole pomalejší jízdu. Čas 64,91 ho tak zařadil na třetí pozici.

„Plánovala jsem jít bezchybně, ale to se nepodařilo. Předem jsem viděla výsledky, ale ne jízdy. Podle rozdílů času jsem tedy věděla, že Ludger musel jít rychle, ale nevěděla jsem, kudy jel. Do poslední skoku jsem si tak nebyla jistá, zda to bude stačit na vítězství,“ zmínila při tiskové konferenci Edwina Tops-Alexander. „Účast na takových závodech je pro jezdce poctou. Je to opravdu unikátní a každopádně milník v našem sportu,“ doplnila.

 

Kompletní výsledky naleznete pod TÍMTO ODKAZEM.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE