reklama 11D

Společnost Kamír nabízí: Variant pro napájení koní v zimě je celá řada

ikonka

/PR článek/ Blíží se zimní sezona a s ní otázka napájení koní ve stájích i ve výbězích. Existuje celá řada možností vyhřívaných nebo izolovaných napáječek, které nemrznou. Přehled takových napáječek najdete v článku společnosti Kamír.
15.10.2021 10:55  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Zimní sezona se opět blíží a s ní i otázka napájení koní ve stájích nebo ve výběhu. Variant pro vyhřívané nebo izolované napáječky je spousta a vy se tak můžete vyhnout nošení vody v kýblech, které stejně rychle zamrznou. 

Kompletní přehled včetně popisu instalace a variant najdete v novém prospektu Kamír, který je ke stažení online: ZIMA 2021 – Napájení zvířat v zimě na pastvině i ve stájích s aktuálními cenami


Míčové napáječky, ideální do výběhu nebo do otevřené stáje
 
U míčových napáječek je důležitý pravidelný odběr vody během celého dne, k napáječce tedy musí chodit pít dostatečný počet koní. Čím více zvířat z napáječky pije, tím větší množství vody ohřáté v podzemí protéká a tím nižší je riziko zamrznutí. Koně nesmí mít přístup k jinému zdroji napájení (ani potok, mokřad apod.). V případě více zdrojů napájení stádo preferuje jeden a druhý zdroj pak může zamrzat. Přívod k napáječce je třeba zakopat co nejhlouběji, tím se dosáhne přívodu teplejší vody do míčovky. Přívod pod napáječkou je nutné dobře izolovat, aby nepromrzal. V létě pak můžete míč z napáječky vyjmout, to umožňuje snazší napití koní. U míčovek není nutné zajišťovat přívod elektřiny.

 

Plováková napáječka Lakcho 2, ideální do výběhu

Plovákové napáječky LAKCHO 2 jsou vhodné pro 5-15 koní. V misce napáječky je umístěno topné těleso, které napáječku vyhřívá, přívod je zaizolován v podstavci a lze jej vytápět ještě topným kabelem. Má podobný princip ohřevu vody jako u míčových napáječek, kdy je voda vedena šachtou s izolací. U této napáječky je kromě přívodu vody nutné zajistit také přívod elektřiny. 

 

Miskové napáječky s vyhříváním, vhodné do stájí

Další variantou, vhodnou do jednotlivých boxů nebo do otevřených stájí pro menší počet koní jsou klasické miskové napáječky vyhřívané za pomocí topných kabelů na spodní straně misky. V této variantě jsou napáječky pouze s vyhříváním misky nebo také vyhříváním přívodu. Přívod lze vyhřívat také samostatně za použití topného kabelu.

 

Oběhová čerpadla s vyhříváním, vhodná pro více napáječek ve stáji

Oběhová čerpadla jsou ideálním řešením pro větší stáje s větším počtem boxů, čerpadla chrání přívodní potrubí k napáječkám před zamrznutím. Čerpadlo řídí termostat, který dá při poklesu teploty čerpadlu povel k činnosti, a to pak zajišťuje oběh vody v celém systému. 

 

Izolovaný box La Buvette Isobar 250, vhodný do výběhů bez přívodu vody a elektřiny

Termobox Isobar 250 izolovaný PUR pěnou, díky které zamrzá voda pomaleji a umožňuje tak zvířatům pít pravidelně i v chladných měsících. Vrchní izolace je díky plováku a čočce, která při zatlačení otevře koni prostor pro napití. Vhodný pro 1-3 koně.

 

Kompletní přehled možností napáječek s vyhříváním najdete ke stažení v PDF

 

Všechny zmíněné varianty a související komponenty pro funkční řešení nakoupíte na e-shopu www.kamir.cz nebo na prodejnách firmy Kamír v Pacově, Plzni, Jaroměři, Litomyšli nebo v Českém Krumlově, kde vám s výběrem poradí zkušení odborníci. 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE