reklama 11C

Sofie Najmanová: Zní to jako klišé, ale Amerika je opravdu jiný svět

ikonka

Česká juniorka Sofie Najmanová odjela v první půlce prosince na zkušenou na Floridu. Již po prvním týdnu je plná dojmů a ještě před Vánoci ji čekají první závody. Odkud přišla taková nabídka a jak dlouho se zde zdrží, se dočtete v krátkém rozhovoru.
19.12.2019 06:20  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C

Skvělou příležitost získala juniorka Sofie Najmanová díky červencovým závodům German Friendships, během nichž byly v červenci ona i její sestra Laura velmi úspěšné. V prosinci nasedla do letadla a vydala se až za oceán, konrétně do sportovní stáje na Floridě.
 
V první půlce prosince jste odcestovala za zkušenostmi na Floridu. Odkud přišla taková nabídka?
 
Možnost vyjet na zkušenou do sportovní stáje na Floridě jsem získala díky speciálním závodům German Friendships. Stáj se nachází nedaleko Miami Beach a jedná se o rodinnou farmu. 
 
Jak probíhá váš běžný den?
 
Vstáváme brzy, abychom mohli s koňmi pracovat už od půl sedmé, protože odpoledne tu je opravdu teplo. Denně odjezdím přibližně sedm koní, kteří se různě střídají, ale dostala jsem také jednoho "svého", klisnu Chiquey Tiem, kterou jezdím jen já a budu s ní zde i závodit. Poprvé budeme startovat předposlední prosincový víkend v Palm Beach International Equestrian Center. V trénincích se mi věnuje majitelka stáje Danielle Roy
 
Jaké jsou vaše první dojmy?
 
Zní to jako klišé, ale Amerika je opravdu jiný svět, už jen myšlením lidí. Je to pro mě obrovská zkušenost. Jsem za takovou příležitost opravdu šťastná.
 
Komunikujete pouze v angličtině?
 
Dorozumíváme se především anglicky, ale schází se tu spousta národností. Není tedy výjimkou ani francouzština či němčina. Naštěstí všemi třemi jazyky se domluvím.
 
Bude mít tato vaše stáž vliv na vstup do další sezony?
 
Strávím zde dva měsíce, navíc v období pracovního klidu mých koní doma, takže mi v tomto směru nic neuteče. 
 
Foto archiv Sofie Najmanové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE