reklama 11B

Ahlmannův vydařený úvod při CSI v Mechelenu

ikonka

Během čtvrtečního dne 27. prosince se v belgickém Mechelenu uskutečnily také první soutěže v rámci CSI5*. V soutěži Open Sire of the World Zangersheide se nakonec z vítězství radoval německý reprezentant Christian Ahlmann...
27.12.2018 23:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Úvodní skoková soutěž v rámci CSI5*-W byla určena pouze pozvaným dvojicím a na startu se představili až na pár valachů pouze hřebci. Všichni koně navíc museli být zapsaní v knize v rámci WBFSH neboli World Breeding Federation for Sport Horses.

Jednalo se o skokovou soutěž 145 centimetrů vysokou, kde se výsledek započítával také do Longines žebříčku. O vítězi rozhodovalo jedno rozeskakování, do něhož se probojovalo celkem deset dvojic.

S nejlepším časem, a navíc bez trestných bodů, se dostal do cíle Christian Ahlmann s jedenáctiletým hřebcem Caribis Z. Jako jediní se v rozeskakování dostali svým časem pod 35 vteřin. Druhé místo obsadil domácí zástupce Francois Jr Mathy s desetiletým hřebcem Casanova de L´Herse.

Elitní trio pak uzavřel opět Němec Christian Ahlmann, kterému se v soutěži opravdu dařilo. Na třetí nejlepší výkon dosáhl v sedle teprve osmiletého hřebce Dominatora 2000 Z.

Na závěr dne se ještě uskutečnila soutěž BMW Masters, která byla otevřena pro pět nejlepších belgických jezdců a pět nejlepších přítomných jezdců z dalších zemí. Soutěž obsahovala úvodní kolo a následně maximálně čtyři rozeskakování. Zpočátku na jezdce čekalo šest skoků do výšky 150 centimetrů a v dalších rozeskakováních byly překážky maximálně 170 centimetrů vysoké.  

Celkem tři jezdci postoupili do čtvrtého, a tedy závěrečného, rozeskakování, kde tak o vítězi rozhodovaly trestné body a dosažený čas.

Ten měl nakonec nejlepší domácí zástupce Niel Bruynseels, který se představil v sedle devítiletého valacha Delux van T&L. O 22 setin vteřiny porazil Pietra Devose s třináctiletým Apartem. Třetí, kdo postoupil do čtvrtého rozeskakování, byl Daniel Deusser. Ten s devítiletou klisnou Jasmien vd Bisschop také nechyboval, jeho čas byl však nejpomalejší.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE