reklama 11D

Šampionát ve vytrvalosti ve Vicu ovládli Španělé. Češky nedokončily

ikonka

Tři české dvojice vyrazily v pátek 30. září na trať mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti. Ani jedné z nich se nakonec nepovedlo dorazit do cíle více než 120 kilometrů dlouhého závodu. Máme pro vás podrobnosti.
01.10.2022 12:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Junioři a mladí jezdci jeli 30. září ve Vicu ve Španělsku o medaile při mistrovství Evropy ve vytrvalosti. V českých barvách do šampionátu nastoupily jezdkyně Barbora Kroupová s valachem Gazal V 6 Hektor, Lucie Sedláková s Latifem Ghazalem a Kristýna Sittová s klisnou Fiery Diamond. Postupně ze závodu všechny dvojice se svými koňmi vypadly. 
 
„Závod byl dle očekávání velice těžký. Kopcovitá a tvrdá trať byla rozdělena do čtyř kol s krátkým časem na odpočinek. To si vybralo svou daň, když se do cíle dostalo pouhých sedmnáct koni, mezi kterými ti čeští bohužel chyběli,“ poskytla serveru Jezdci.cz hodnocení manažerka komise vytrvalosti Marina Novotná.
 
Vítězkou se stala domácí jezdkyně Joanna Ullastre Niubó v sedle koně JM Bucefala. Novopečená mistryně Evropy zdolala náročnou trasu průměrnou rychlostí 19,714 kilometrů v hodině, v posledním kole zvýšila rychlost na bezmála 24 kilometrů v hodině.
 
Stříbro bral další ze španělských reprezentantů Gerard Casadesus Ruaix s koněm Bolchoi El Akim. S jedenáctiletým valachem, který dostal cenu kondice, projel cílem v těsném závěsu za vítězkou. Bronz putuje do Itálie zásluhou Cateriny Coppini na koni Vezire. Týmové hodnocení ovládli Španělé před druhými Francouzi a třetími Italy. 
 
V neděli 2. října proběhne na téže trati závod mistrovství světa mladých koní, kterého se zúčastní česká jezdkyně Zuzana Beranová s valachem Shamalee.
 
Foto: Marina Novotná



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE