reklama 11C

Putování Českem na starokladrubských koních mezi podzimními lákadly ČT

ikonka

Česká televize připravila pro své diváky na podzimní sezonu 2021 nové dokumenty a pořady, mezi nimiž nechybí seriál Českem na koňském hřbetu. První epizoda čtrnáctidílné série bude odvysílána ve čtvrtek 9. září od 21:00 hodin na programu ČT2.
11.08.2021 10:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Hipostezky, tedy stezky vyznačené a určené pro jezdce na koních, protínají většinu českých, moravských i slezských krajů. A pokud jsou lidé milovníci koní, stejně jako bratři a profesí herci Martin a Ondřej Krausovi, mohou se po nich vydat na vlastních či vypůjčených koních.
 
Tvůrci čtrnáctidílného seriálu měli to štěstí, že jim pro natáčení půjčili v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem dva starokladrubské hřebce – bělouše a vraníka. Ale oba jezdci museli prokázat, že na to mají, aby bezpečně provedli koně po hipostezkách i polních a lesních cestách. Diváci nového cyklu se s bratry Krausovými vydají přes panské dvory, staré jízdárny, hrady a zámky. 
 
Podívají se do hřebčínů i hřebčinců, poznají plemena koní a zjistí, co znamenalo být kůň v toku staletí. Krausovi na koních přejedou přes řeku Moravu na Slovensko a navštíví císařský hřebčín, odkud pochází čistokrevná linie starokladrubských běloušů, nebo si vyzkouší jezdecké disciplíny a zkusí na závodišti Velké pardubické skočit překážku v sedle anglických plnokrevníků. 
 

Psali jsme: Českem na koňském hřbetu: Starokladrubští koně v hlavních rolích

 
Mimochodem při zastávce na hradě Křivoklát si připomenou zásadní rozhodnutí, k němuž zde v minulosti při schůzce s panovníkem došlo a jež rozhodlo, že Tribunní skok, dnes Taxisův příkop, zůstane překážkou v dostizích Velké pardubické. 
 
I na dalších hradech a zámcích budou hledat historii spojenou s koňmi a objeví pozoruhodné příběhy. První díl série bude odvysílán ve čtvrtek 9. září od 21:00 hodin na programu ČT2.
 
Zdroj: Česká televize, NH Kladruby
Foto: Dalibor Gregor



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE