reklama 11D

Příběh se šťastným koncem: Ukradená sedla se našla, pachatel dopaden

ikonka

Obrovský ohlas vzbudil náš úterní článek o pěti ukradených sedlech z areálu JK Baník Ostrava ve Staré Bělé. Ještě téhož dne byl pachatel dopaden. Netušil, že potenciální kupující je již domluvena s policií ČR, která byla připravena zasáhnout.
28.10.2020 09:53  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V noci z 25. na 26. října bylo ukradeno z areálu JK Baník Ostrava ve Staré Bělé celkem pět sedel. Jednalo se o značky Devoucoux Biarritz O, Kentaur Titan, Kentaur Naxos, Kentaur, další hnědé italské sedlo. Majitelka jednoho ze sedel, Lucia Orlovová, nás požádala o pomoc. 
 
Již v pondělí 26. října zveřejnila výzvu o pomoc společnost Bukefalos, která prodává sedla Devoucoux. A právě tato rychlá informace nakonec byla klíčová k dopadení zloděje. Jak se to celé odehrálo, popisuje Lucia Orlovová.
 
„Kontaktovala nás paní od Brna, že jí někdo odpověděl na inzerát, že shání sedlo a nabídl jí tři sedla z těch pěti ukradených. Mezi nimi i můj Devoucoux, který ji nabízeli za 20.000 korun, včetně třmenů. Netušila, co je to za značku, a tak to začala hledat. Vyskočil na ní příspěvek od Bukefalosu, že mi toto sedlo ukradli a na jejich stránkách také zjistila, kolik to sedlo stojí, a že cena dost neodpovídá. Volala na Baník, že má asi informace o ukradených sedlech a Hudečkovi nám na ni dali telefonní číslo,“ vypráví Lucia Orlovová o tom, jak se podařilo s kupující navázat kontakt. 
 
„Poslala nám fotky, které ji údajný prodávající poslal, takže jsem mohla identifikovat, že je to skutečně moje sedlo. Pak už se vše domlouvalo s kriminálkou. Během úterka dokonce paní volal ten prodávající, že když ho vezme hned, tak že jí ho prodá za 12.000 korun. Měla s ním domluvenou schůzku pro předání na parkovišti nákupního centra. Když potvrdila, že je to skutečně hledané sedlo, které má navíc na sobě uvedeno mé jméno, tak ho policie zatkla. Bylo tam prý celkem sedm policistů v civilu. V autě měl i zbylá čtyři sedla,“ pokračuje šťastná majitelka nalezeného sedla.
 

PSALI JSME: Krádež v Ostravě: Z areálu JK Baník ve Staré Bělé zmizelo pět sedel

 

„Zabavená sedla se měla následně převážet do Ostravy a příští týden by nám je snad mohla vrátit. Zatím se to celé vyšetřuje. Kdo byl pachatel, to ještě netušíme, do spisu budeme moci nahlédnout ve čtvrtek,“ upřesňuje. „Upřímně jsem nečekala, že ho ještě někdy uvidím, navíc tak rychle. Ještě, že existují dobří lidé, kteří se nenechají zlákat takovou nabídkou. Dozvěděla jsem se, že ta paní má čtyři zachráněné koně, kteří byli v minulosti týraní, takže opravdu člověk ze zlata.“
 
Dobrý skutek samozřejmě nezůstane bez odměny. „Už jsem mluvila s dvěma dalšími majiteli ukradených sedel, že se složíme a něco těm jejím koním koupíme. Paní je opravdu skvělá, vůbec nic po nás nechce. Ještě se budeme přesně domlouvat, ale možná jí pořídíme poukaz do obchodu, ať svým koním koupí, co sama uzná za vhodné. Už mě i kontaktovala kamarádka, které se krádež vůbec netýká, že by paní také ráda něco poslala. Určitě nezůstane bez odměny, ušetřila nám spoustu peněz i nervů. Ne každý by něco takového udělal, nabídka levného sedla byla opravdu velmi lákavá,“ dodává Lucia Orlovová.
 
Na tomto příběhu se šťastným koncem si každý může vzít hned celou řadu ponaučení. Od maximálního zabezpečení sedloven, přes podrobnou fotodokumentaci sedel včetně výrobních čísel, až po aktivní přístup k hledání pachatele. Dává smysl jak zveřejnění informací, tak i publikace poptávkového inzerátu, který odpovídá právě ukradeným věcem. Na inzertních serverech si také dávejte velký pozor na podezřele výhodné nabídky. Ostatně, může se jednat nejen o kradené zboží, ale nejednou může jít o podvodníky. Právě v období před Vánocemi se podobné situace mohou opakovat.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE