reklama 11C

Předvolební bilancování s Markétou Kvapilovou

ikonka

ČJF zažije v roce 2019 konference oblastí i celostátní volby, po kterých bude jasné složení vedení na další čtyři roky. Na uplynulé volební období i plány do budoucna jsme se zeptali předsedů oblastí. Přečtěte si rozhovor s ing. Markétou Kvapilovou.
18.01.2019 13:22  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

V průběhu prvních čtyř měsíců roku 2019 se budou konat postupně konference všech oblastí ČJF a následně celostátní konference. Oslovili jsme předsedy všech oblastí ČJF, aby nám prozradili, jak vidí uplynulé volební období, a co chystají do budoucna…
 

Podívejte se na rozhovor s předsedkyní Východočeské oblasti ČJF ing. Markétou Kvapilovou.

 

Co se povedlo v práci oblastního výboru, jehož jste předsedkyní, nejen za poslední rok, ale za celé volební období?
 
OV VčO je složen ze 7 členů. I přesto, že každý z nás je trochu jinak založen a možná někdy se snaží více prosazovat „svoji“ disciplínu, vždy jsme byli schopni se dohodnout, pracovat v týmu a vytvářet podmínky pro dobrou organizaci jezdeckého sportu a vzdělávání na všech úrovních. Jezdci z VčO úspěšně reprezentovali naši oblast nejen na republikových šampionátech téměř ve všech disciplínách, mnozí z nich úspěšně závodili i na mezinárodních kolbištích. V průběhu posledního volebního období došlo i ke změně na postu oblastního sekretáře. Myslím, že i tady jsme ve výběru měli šťastnou ruku, nová sekretářka se rychle zapracovala a je duší oblasti.
 
Jaké projekty či plány jste si v minulosti stanovili, co se povedlo, a naopak co se nepodařilo realizovat?
 
Tak jako v rámci celé ČJF se i v naší oblasti v rámci projektů zaměřujeme především na vzdělávání dětí a mládeže. Velkou radost mám z toho, že se po delší době podařilo obnovit ve větší míře pony sport v oblasti. Toto jistě není pouze zásluhou OV, ale především šikovných dětí, solventních rodičů a stále se zlepšujících podmínek v jednotlivých klubech. Již několik let přispíváme z oblastního rozpočtu nejen na konání OM ve všech disciplínách, ale i na vybrané závody, především soutěže pro pony stylové a drezurní soutěže. V rámci naší oblasti pravidelně pořádáme nová školení a doškolování pro rozhodčí a ostatní funkcionáře v disciplínách – skoky, drezura, všestrannost a spřežení. Zatím se nám a bohužel ani v rámci celé ČJF nepovede smysluplná organizace školení pro instruktory.
 
S čím vstupuje váš oblastní výbor do volebního roku 2019?
 
Úkolem současného OV je naplánovat jezdeckou sezónu 2019, tzn připravit kalendář jezdeckých závodů a hobby soutěží, rozdělit mezi pořadatele Oblastní mistrovství v jednotlivých disciplínách, zorganizovat jezdecká soustředění v průběhu zimních měsíců., naplánovat pořádání ZZVJ, uspořádat slavnostní vyhodnocení uplynulé jezdecké sezóny. Kromě těchto rutinních úkolů členové současného OV připraví Oblastní konferenci, kde bude zvolen nový oblastní výbor a ten bude určovat další vývoj v oblasti v průběhu roku. Snahou členů současného výboru je připravit vše tak, aby se nová sezóna zdárně rozeběhla.
 
Plánujete, že výbor vaší oblasti bude pokračovat ve stejném složení nebo předem počítáte s personálními změnami? – Můžete event. představit již známé kandidáty do oblastního výboru?
 
Složení OV záleží na vůli členské základny oblasti. Členy OV volí delegáti na Oblastní konferenci. Myslím, že je předčasné předjímat, jak to vše přibližně za 2 měsíce dopadne.
 
Počítáte s tím, že členské subjekty ve vaší oblasti budete detailně v předstihu seznamovat se svým programem pro další období, nebo tzv. za sebe necháte hovořit odvedenou práci za uplynulé roky?
 
Žádnou „předvolební kampaň“ neplánujeme. Myslím, že program pro další období vyplývá z naší činnosti v minulých letech. Jistě mohou přijít další podněty a o těch budeme diskutovat na Oblastní konferenci.
 
Jak hodnotíte dosavadní spolupráci na úrovni Rady ČJF, Výkonného výboru ČJF, příp. sekretariátu ČJF?
 
Rada ČJF je složena z 13 členů – předsedů jednotlivých oblastí a prezidentky ČJF.  Každý z nás má své představy o vývoji jezdeckého sportu a způsobu vedení ČJF. Každá oblast je svým způsobem specifická. Není vždy jednoduché se dohodnout. Spolupráci členů VV nemůžu hodnotit, těchto jednání se neúčastním. Sekretariát procházel během posledního volebního období velikými personálními změnami, což se ve velké míře projevilo na servisu, který má oblastem poskytovat. 
 
Pokud budete znovu zvolena na pozici předsedy oblasti, co se bude vaše oblast snažit prosadit v rámci celostátní Konference ČJF?
 
Na celostátní Konferenci ČJF budu prosazovat závěry Oblastní konference. 
 
Má již váš současný oblastní výbor své kandidáty na důležité pozice ve Výkonném výboru ČJF?
 
Východočeská oblast má v současné době jednoho zástupce ve Výkonném výboru a jednoho zástupce v Kontrolní a revizní komisi.  Jsme třetí početně největší oblast v rámci ČJF a myslím, že by bylo dobré, abychom měli zastoupení ve vrcholných orgánech ČJF.
 
Znáte termín vaší oblastní konference? Pokud ne, kdy mohou vaše členské subjekty očekávat jeho oznámení?
 
Oblastní konference VčO se bude konat v neděli 3. března 2019 v sále Císařského hostince v Kladrubech n.L. 
 

Další rozhovory s předsedy oblastí si můžete přečíst ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE