reklama 11D

Předvolební bilancování s Radovanem Šalkem

ikonka

ČJF zažije v roce 2019 konference oblastí i celostátní volby, po kterých bude jasné složení vedení na další čtyři roky. Na uplynulé volební období i plány do budoucna jsme se zeptali předsedů oblastí. Přečtěte si rozhovor s ing. Radovanem Šalkem.
02.01.2019 17:14  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

V průběhu prvních čtyř měsíců roku 2019 se budou konat postupně konference všech oblastí ČJF a následně celostátní konference. Oslovili jsme předsedy všech oblastí ČJF, aby nám prozradili, jak vidí uplynulé volební období, a co chystají do budoucna…
 

Podívejte se na rozhovor s předsedou Severomoravské oblasti ČJF ing. Radovanem Šalkem.

Co se povedlo v práci oblastního výboru, jehož jste předsedou, nejen za poslední rok, ale za celé volební období? 

Náš projekt vznikl v roce 2011. První dva roky jsme formovali program, který s menšími obměnami funguje dodnes. Máme skvělý tým a už to je úspěch.

 
Jaké projekty či plány jste si v minulosti stanovili, co se povedlo, a naopak co se nepodařilo realizovat?
 
V prvé řadě podporujeme oblastní mistrovství ve všech disciplínách. Finančně podporujeme organizátory a dotujeme umístěné nejen finančně, ale například šerpami a dekami na koně pro vítěze. Vždycky nás těší, když tyto vítězné deky pak můžeme zahlédnout na velkých závodech v republice i v zahraničí. Další cíl, kterého se nám podařilo dosáhnout je podpora mládeže. Každý licentovaný jezdec do věku 18 let dostane příspěvek na soustředění. Účastníci všech MČR dostávají příspěvek na dopravu. Oblast pravidelně dělá kurzy pro rozhodčí skokové, spřežení, voltiž, stavitele nebo stewardy. Těší nás, že velký úspěch má Galavečer, kdy se pravidelně sejdeme před Vánocemi. 21. 12. 2018 se přišlo bavit přes 480 lidí.
 
S čím vstupuje váš oblastní výbor do volebního roku 2019?
 
Pokračovat v nastaveném modelu fungování.
 
Plánujete, že výbor vaší oblasti bude pokračovat ve stejném složení nebo předem počítáte s personálními změnami? – Můžete event. představit již známé kandidáty do oblastního výboru?
 
Budu kandidovat na předsedu oblasti a chtěl bych spolupracovat se stávajícím týmem. Jsme demokratický spolek a může kandidovat kdokoli a volby na konferenci pak rozhodnou.
 
Počítáte s tím, že členské subjekty ve vaší oblasti budete detailně v předstihu seznamovat se svým programem pro další období, nebo tzv. za sebe necháte hovořit odvedenou práci za uplynulé roky?
 
To souvisí s odpovědí na otázku výše. Pokud chceme lidi oslovit, musíme zformovat program, který členské základně nabídneme.
 
Jak hodnotíte dosavadní spolupráci na úrovni Rady ČJF, Výkonného výboru ČJF, příp. sekretariátu ČJF?
 
Jak víte, Severomoravská oblast patří mezi ty členy ČJF, kteří umí kritizovat, ale i nabídnout pomocnou ruku. Některá rozhodnutí Rady byla na hraně, VV pracoval, jak pracoval a sekretariát podobně. Určité rezervy bychom viděli.
 
Pokud budete znovu zvolen na pozici předsedy oblasti, co se bude vaše oblast snažit prosadit v rámci celostátní Konference ČJF?
 
Celostátní konference je o volbách do vedení ČJF. Tedy určitě prosadit kandidáty do vedení, kteří budou v souladu s naším programem.
 
Má již váš současný oblastní výbor své kandidáty na důležité pozice ve Výkonném výboru ČJF?
 
Ano.
 
Znáte termín vaší oblastní konference? Pokud ne, kdy mohou vaše členské subjekty očekávat jeho oznámení?
 
6. 2. 2019



Štítky: ČJFkonference
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE