reklama 11C

Před Velkou pardubickou: Britové dorazí, z Prahy vyjede dostihový vlak

ikonka

Tři prominentní jména budou na startu 129. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou chybět, ale signály z britských ostrovů avizují mezinárodní účast. Shrnujeme pro vás novinky z první velké tiskové konference před vrcholem překážkové sezony.
01.10.2019 13:46  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12D

Dvanáct dnů před 129. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovou a dva dny před uzávěrkou její startovní listiny začíná pole nabírat reálné obrysy. Z 26 přihlášených koní budou kvůli zranění škrtnuti první dva z předloňského ročníku No Time To Lose a francouzský Urgent de Gregaine, stejně jako loni druhý Hegnus.
 
Naopak britský trenér David Pipe potvrdil účast obou svých svěřenců Rathlin Rose a Van Gogh Du Granit. Vítěze čtvrté kvalifikace Talenta pojede Leighton Aspell. Losování startovních čísel proběhne v pátek poledne v pražském hotelu Paříž.
 
Dostihový spolek Pardubice (DS) na úterní tiskové konferenci představil nový pohár pro vítěze, který v souvislosti se vstupem Slavia pojišťovny do role titulárního sponzora dostihu změnil design.
 

Čtěte také: Váňa ml. a Bartoš to dokázali. České vítězství v Gran Premio Merano

 
Místopředseda představenstva DS a náměstek primátora Petr Kvaš potvrdil, že všechny administrativní otázky v souvislosti s udělením záštity od ministerstva zemědělství již byly dořešeny. "Nic tudíž nebrání tomu, abychom záštitu ve výši pěti milionů korun mohli vyčerpat. Chtěl bych všem, kteří se podíleli na záchraně letošní sezony poděkovat," řekl Kvaš, který zároveň bilancoval dopady rušného posledního roku na pardubické závodiště.
 
"Po zralé úvaze jsme se rozhodli změnit vedení spolku. Došlo i k několika dalším změnám, dosavadní funce ředitele se změnila na výkonného ředitele a Jaroslav Müller má na této pozici naši plnou důvěru," dodal.
 
Dva knižní křty a bohatý víkendový program
 
Nový výkonný šéf Dostihového spolku Jaroslav Müller je ve funkci měsíc. "Času bylo zatím minimum, hned po nástupu jsem veškerou svou pozornost soustředil na 129. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Přípravy naplno finišují, řeší se otázky ustájení, parkování i příprava tribun," řekl Müller.
 
Areál pardubického závodiště bude v neděli 13. října otevřen už od osmé hodiny ranní. O půl hodiny později začne v paddocku veřejná komentovaná veterinární přejímka koní startujících ve Velké pardubické. Slavnostní zahájení dostihového dne je naplánováno na 11:00.
 
Samotná 129. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se poběží jako poslední dostih nedělního programu v 16:40. Součástí doprovodného programu bude finále “Malé Velké pardubické” minikoní nebo představení nové vzpomínkové knihy Václava Bruny "Opilý Koráb, aneb Řeky mého života" autora Petra Feldsteina.
 
Velký dostihový víkend začne už čtvrteční Kočárovou jízdou ulicemi Pardubic v rámci Mětských slavností. Sobotní dostihový den 12. října odstartuje ve 12 hodin a bude čítat sedm dostihů v čele s Křišťálovým pohárem, Stříbrnou trofejí a kláním amatérských jezdců Fegentri. Vedle dostihů poníků “Malá pardubická pony” se diváci můžou těšit na britskéh spisovatele Richarda Askwitha, který pokřtí český překlad své knihy "Nezlomná" o Latě Brandisové.
 
Neděle: téměř vyprodáno a zvláštní vlak z Prahy
 
Na neděli jsou vyprodána téměř všechna místa k sezení, vstupenky na tribuny a ke stání lze koupit online v systémech Ticketportal a Enigoo. Základní vstupné na neděli je 220 Kč, zvýhodněná dvoudenní permanentka stojí 250 Kč. Děti do 140 cm výšky, držitelé průkazu ZTP, TP a ZTP/P a senioři starší 65 let mají vstup zdarma.
 
Pořadatelé divákům v neděli doporučují využít posílených spojů MHD nebo vlakového spojení na zastávku Pardubice závodiště. České dráhy vypravují zvláštní vlak na trati Praha, hlavní nádraží - Pardubice, Závodiště.
 
Parkování bude možné na dvoou plochách: na sousedním letišti a na uzavřeném úseku silnice I/37 mezi kruhovým objezdem až po Dražkovice. Popisy tras včetně map příjezdů a parkování jsou k dispozici na webu závodiště.
 
 
Foto: Ivan Krejza




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE