reklama 11B

Ponntos opět vyráží do Dubaje. Soupeři už ho dobře znají, ví Nieslanik

ikonka

Na svůj druhý Dubai Racing Carnival se v těchto dnech vydává šampion Ponntos. Pětiletý sprinter rodiny Nieslanikových má v hledáčku podobný program jako loni, v Meydanu by měl opět nastupovat na distanci 1000 metrů. Jezdecká otázka zůstává otevřená.
15.12.2023 19:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Dvojnásobný šampion sprinterů Ponntos vyráží na svou druhou zimu v Dubaji. V pátek se hřebec majitelky MUDr. Evy Nieslanikové vydal na první část cesty ze severočeských Tušimic do Amsterdamu, odkud bude pokračovat letecky na Blízký východ.

"Plán je podobný jako loni, jen ještě nevím, jestli tam bude celé tři měsíce nebo se vrátí dřív. Každopádně v pátek odjíždí. Je v pořádku a veselý, teď měl trochu volnější program a odpočíval," potvrdil tento týden serveru Jezdci.cz trenér Miroslav Nieslanik.

V rámci své premiéry na Dubai Racing Carnivalu absolvoval Ponntos v prvních měsících tohoto roku na závodišti Meydan tři starty a stejný počet vystoupení přichází v úvahu i tentokrát. Kilometrové listed Ertijaal Dubai Dash, kde minule doběhl třetí, je ovšem na programu již 22. prosince.

 

Čtěte také: Jan Korpas odchází z Berlína. V novém působišti nahradí legendu NDR

 

I další Ponntosovy předběžné cíle jsou vypsány na distanci 1000 metrů. Grupa 2 Blue Point Sprint, v níž loni finišoval desátý, je předsunuta na 26 ledna a v úvahu přichází ještě grupa 3 Nad Al Sheba Turf Sprint, vypsaná 2. března.

"Úplně ideální by pro něj bylo 800 metrů. To je jeho pravá parketa, ale nedá se nic dělat. Budeme ho směřovat tradičně na 1000 metrů a záleží na tom, jak po něm půjdou soupeři a jaký náskok si udělá. Přece jen ho už znají a hlídají si ho," shrnul Nieslanik s tím, že jezdecká otázka zatím zůstává otevřená.

S hnědákem zůstanou v Dubaji stejně jako loni Petr Nieslanik se Sabinou Mokrošovou, v lednu by do Meydanu měli dorazit i další členové rodiny včetně majitelky Evy Nieslanikové.

"Pořád na mě naléhají, abych jel taky, ale mně se moc nechce. Na létání jsem nikdy příliš nebyl a v Tušimicích máme spoustu práce. Uvidíme, jaká bude situace a počasí, každopádně někdo na stáj dohlédnout musí," dodal se smíchem Miroslav Nieslanik.

Nejlepší český sprinter současnosti má za sebou náročnou sezonu. Z deseti startů dokázal jednou, ve Svatováclavské ceně, zvítězit. Kromě třetího místa z dubajského listed na mezinárodní scéně v roce 2023 vybojoval i těsnou druhou příčku v Qatar Prix du Petit Couvert (Gr. 3).

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }