reklama 11B

Po šesti letech se do Slatiňan vrátil Dámský den. Prvně byl Na Rembáni

ikonka

Poprvé od roku 2016 se uskutečnila jezdecká akce známá pod názvem Dámský den. Národní hřebčín Kladruby nad Labem ji uspořádal 13. srpna ve Slatiňanech. Premiérově se tyto závody v dámských sedlech odehrávaly na novém venkovním kolbišti Na Rembáni.
17.08.2022 09:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Závodů na koních v dámských sedlech se v areálu Národního hřebčíne ve Slatiňanech zúčastnilo celkem dvanáct dvojic v sedmi soutěžních disciplínách, celkem se jednalo o 46 startů. Mimo třech disciplín (Kür, Šampaňská výzva a Drezura st. „L“) obsadily reprezentantky Národního hřebčína první příčky. 
 
Dámský den odstartoval drezurou stupně Z, které se zúčastnilo devět jezdkyň, z nichž nejlépe si vedla zástupkyně národního hřebčína Alena Chrbolková se Solo Samanada XXIX-10 s výsledkem 76,74 %. Druhou disciplínou byla drezura stupně L. Tu absolvovaly dvě závodnice a lépe si vedla Kamila Rohanková s Fabien van de Pluum. 
 
Následovala jízda zručnosti, při které dámy na koni absolvovaly trasu s několika „překážkami“, například slalom či průjezd brankou. Každá správně projetá překážka byla hodnocena maximálně deseti body. O vítězce rozhodoval celkový počet získaných bodů. I v této disciplíně zvítězila reprezentantka Národního hřebčína, tentokráte Marie Králová se Solo Bandira XXXV. 
 
Divácky zajímavou dílčí soutěží byla Šampaňská výzva, kdy dáma musela překonat dvojskok se skleničkou sektu v ruce. Tuto výzvu nejlépe zvládla Pavla Placáková s Britny. Další, neméně zajímavou soutěžní disciplínou, byla volná sestava v kostýmech s hudebním doprovodem – takzvaný kür. Tu ovládla Karolina Fränkelová se Solo Famara XXI-5. 
 
Pátá v pořadí se jela „pas de deux“ drezura ve dvojici za doprovodu hudby. Také v této soutěži zvítězily zástupkyně Národního hřebčína v podání Veroniky Brázdové v sedle Rudolfo Rydia XI a Anežky Navrátilové v sedle Generale Albuza XLIX-31. 
 
Bohatý soutěžní program zakončila jízda elegance, kdy ve finále měla každá dáma jednu minutu na zaujetí poroty. Nezávislá odborně-laická porota zhodnotila jako nejlepší dvojici opět reprezentantku národního hřebčína Denisu Listíkovou s valachem Sacramoso Sorga X-16 s 25 body. Zajímavý „souboj“ se svedl o druhé a třetí místo. Jelikož dvě účastnice skončily se stejným počtem 24 bodů, o výsledku druhého místa pro Alenu Chrbolkovou se Solo Samanada XXIX-10 a třetího místa pro Elišku Bártovou se Sacramoso Xatina X-31 rozhodl starosta města Slatiňany MVDr. Ivan Jeník.
 
Foto: Michaela Purnochová
Zdroj: tisková zpráva Národního hřebčína Kladruby



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE