reklama 11B

Opatrný čistý v kvalifikaci do GP Salzburk. Najmanová zazářila v CSI4*

ikonka

Úspěšný den mají za sebou čeští jezdci při CSI v Salzburku. V pátek 6. prosince dokončil Aleš Opatrný čistě kvalifikaci do GP a dojel jedenáctý. Skvěle si vedla juniorka Sofie Najmanová, která ve speciální vyřazovací soutěži CSI4* došla a do finále!
07.12.2019 09:02  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Mezinárodní skokové závody CSI4* Salzburk pokračovaly v pátek 6. prosinci dalším soutěžním dnem. Český jezdcům se během něj velmi dařilo. 
 
Na nejvyšším parkuru dne, kterým byla kvalifikace do čtyřhvězdové Grand Prix s překážkami do 150 centimetrů, nechyboval Aleš Opatrný v sedle Forewera a dojel jedenáctý. Dvacátá pak byla Alena Gasperl na Chacco Belle. Ta rovněž projela cílem s nulou.
 
Ve stopětačtyřicítce pro jezdec do 25 let obsadila Linda Portychová dvanácté místo, když s La Mirage shodila jednu překážku. O deset centimetrů nižší parkur v rámci CSIJ dokončila s Falinem bez chyb na páté příčce.
 
Třešničkou na dortu byla speciální noční soutěž CSI4*  „Knock Out“, v které se vyřazovacím způsobem postavily proti sobě dvojice a postupně přes takzvaného pavouka podobného tenisovému systému pokračovaly až k finále. 
 
Sofie Najmanová na valachovi Lexus nejprve vyřadila Rakušanku Stephanii Gumatz na koni Quinto V. Pachern. Následně porazila další rakouskou jezdkyni Denise Ruth s Horse With No Name. Poté jí pavouk svedl proti Češce Aleně Gasperl s Chaccitem, což jí posunulo do finále. Až v něm jí pak porazil Willi Fischer s Dollargirl. Sofie Najmanová tak brala druhé místo!
 

Výsledky najdete ZDE

 

Foto: Lukáš Najman




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE